ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Μεγάλο διπλό στην Τούμπα με ανατροπή, στο +7 οι πράσινοι-Οι δηλώσεις Γιοβάνοβιτς και Λουτσέσκου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ενα σπουδαίο διπλό, που τον διατηρεί στην κορυφή και τον φέρνει στο +7 από τη δεύτερη θέση, στην οποία βρίσκονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στην Τούμπα.

Μάλιστα η νίκη για τους «πράσινους» ήρθε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ.  

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο 18΄με τον Νέλσον Ολιβέιρα, που πήρε την μπάλα από το τακουνάκι του Ντόουγκλας Αουγκούστο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος είχε μια καλή στιγμή με τον Αϊτόρ πριν το γκολ του Δικεφάλου, αλλά και με τον Σπόραρ στη συνέχεια, ενώ και ο ΠΑΟΚ πλησίασε με κεφαλιά του Κούρτιτς στο 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε.

  • Το γύρισε στο δεύτερο, το VAR «μίλησε»

Ο Παναθηναϊκός παρά το 1-0 δεν απογοητεύτηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει αρκετά νωρίς, στο 51′, με τον Αϊτόρ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας από εξαιρετική πάσα του Πέρεθ και πλάσαρε τον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ έχασε λόγω τραυματισμού τον Ολιβέιρα, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία στο 64΄ με τον Ντόουγκλας.

Στο 69΄έγινε η φάση από την οποία κέρδισε πέναλτι ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά από λάθος στην άμυνα του Δικεφάλου, ο Κοτάρσκι έκανε την έξοδο αλλά ανέτρεψε τον Σπόραρ, με τον διαιτητή Βάινμπέργκερ να σφυρίζει πέναλτι βλέποντας τη φάση στο VAR.

  • To αξιοποίησε ο Σπόραρ και έκανε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά και στο 90′ κέρδισε πέναλτι με τον Κωνσταντέλια που «τσίμπησε» την μπάλα και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μάγκνουσον, αλλά ο Αυστριακός διαιτητής ξαναβλέποντας τη φάση ανακάλεσε την απόφασή του.

  • Ετσι το 1-2 έμεινε ως το τέλος.
  • Οι δηλώσεις Γιοβάνοβιτς και Λουτσέσκου

Ο Προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένες οι δύο ομάδες τακτικά, δεν υπήρχαν χώροι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και εκμεταλλεύτηκε το λάθος μας. Ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και στο τέλος δίκαια κερδίσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο όπως πάντα εξαιρετική».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σημείωσε:

«Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, είχαμε τις ευκαιρίες, στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε εμείς τον έλεγχο, είχε και το πέναλτι με το var ο Παναθηναϊκός, δε θεωρώ ότι με την εικόνα του παιχνιδιού αξίζαμε να χάσουμε».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης), Κούρτιτς (86′ Γκορντεζιάνι), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Σπόραρ, Αϊτόρ (90’+5′ Σάρλια).\

Η βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 18

2.ΠΑΟΚ 11

3.Ολυμπιακός 11

4.Βόλος 11

5.Αρης 10

6.ΑΕΚ 9 (5 ματς)



















Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου