Εκτός SL2 η ομάδα της Ξάνθης – Άγνωστο το μέλλον της…

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που κατάφερε να κάνει συνώνυμο το όνομά της με αυτό ολόκληρο της Θράκης στον αθλητισμό, δεν θα παίζει πλέον ούτε στην SL2, αφού σήμερα δήλωσε την αποχώρησή της.

Η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, μετά τις νομικές περιπέτειες που ενεπλάκη απο τα προβλήματα του μεγαλομετόχου της Βασίλη Παπαδημητρίου, και με την κατάσχεση των μετοχών και των περιουσιακών της στοιχείων, ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον παρόν υπο τις παρούσες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Χατζημεστής με την ιδιότητα και του προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΞ προσέφερε το ΑΦΜ της δικής του ομάδας, του Ορφέα Ξάνθης, ώστε η ιστορική ομάδα του ΑΟΞ να συνεχίσει μέσω αυτού να υπάρχει στα δρώμενα είτε στην Γ’ Εθνική είτε στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, ανάλογα με την απόφαση της ΕΠΟ για την γνωστή υπόθεση και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Ανάλογη προσφορά φέρεται να έχει κάνει και η οικογένεια Κοτόπουλου του Άρη Αβάτου, που επίσης περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ (αγωνιστικά έχει σωθεί αλλά αν γίνει δεκτή η προσφυγή του Ορφέα Ξάνθης και παραμείνει αυτός στην Γ’ Εθνική, τότε αυτό θα συμβεί μεταξύ άλλων και σε βάρος του Αρη Αβάτου). Λέγεται ότι η οικογένεια Κοτόπουλου έχει εκφράσει διάθεση σταδιακής απεμπλοκής από το ποδόσφαιρο στο επίπεδο της Γ’ Εθνικής.

Ο λόγος που εξετάζεται η διαδικασία αυτού του είδους των συγχωνεύσεων είναι το γεγονός ότι ο ΑΟΞ με το που θα κηρυχθεί πτώχευση στην ΠΑΕ Ξάνθη για οποιονδήποτε λόγο, θα πάψει να υπάρχει καθώς σε αντίθεση με όλες τις άλλες επαγγελματικές ομάδες στην χώρα, δεν έχει Ερασιτέχνη να τρέξει το τμήμα στην Γ’ Εθνική που θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία. Αρα ακόμα και αν δηλώσει άμεσα παραίτηση η ΠΑΕ Ξάνθη από την SL2, αποκτά μεν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική αλλά μέσω ενός ερασιτεχνικού σωματείου που αυτήν την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ είναι φυσικά εύκολο να συσταθεί από τη μία στιγμή στην άλλη.

  • Οι ευθύνες

Βεβαίως οι ευθύνες που βαρύνουν τόσο την παρούσα διοίκηση, όσο και την προηγούμενη που παραμένουν οι άνθρωποί της ενεργοί ως προς κάποια δικαιώματα, είναι μεγάλες και δεδομένες.

Όσο και αν επιθυμούν να πορεύονται με το γράμμα του νόμου οι έχοντες συμφέροντα, θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η ομάδα της Ξάνθης, έπρεπε να υπάρχει υπο οποιεσδήποτε συνθήκες. Το να κρύβονται οι εκπρόσωποι ή οι κατ’ ουσία ενδιαφερόμενοι πίσω απο δικόγραφα και άλλες κινήσεις νομικού περιεχομένου, δείχνει μία στάση αδίστακτη, απέναντι σε μία ΠΑΕ, που τους απέφερε χρήματα και κυρίως σε έναν κόσμο, που τους τίμησε επι 33 συναπτά έτη.

Η προσφορά και η αξία του Χρήστου Πανόπουλου, με όλες τις τελευταίες κινήσεις, πάντα κατά την άποψή μας, εξανεμίζεται, αφού έπρεπε να δώσει εντολή στον πρώην γενικό του διευθυντή κ. Επιτρόπου να άρει κάθε μέτρο πίεσης και αντίθετα να ληφθούν πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου.

Το τέλμα, η απαξίωση και στο τέλος ο αφανισμός της ομάδας, είναι η απόδειξη μιας στυγνής αντιμετώπισης, ενός θέματος με κοινωνικές προεκτάσεις.

Ας μην ξεχνούμε, ότι όλα ξεκίνησαν απο έναν σύλλογο, που κάποιοι δημιούργησαν, ανέπτυξαν και έδωσαν ώθηση ώστε κάποια στιγμή το 1991 ο κ. Πανόπουλος να μπορεί να εξαγοράσει υπο την μορφή μετοχών ΠΑΕ.

Αυτά, ως προς την ιστορία!

Όσο για όσους είχαν εμπλοκή αυτά τα 30 χρόνια δίπλα στον μεγαλομέτοχο κ. Πανόπουλο, αυτό θα μας απασχολήσει σε μία άλλη δεδομένη στιγμή.

Τέλος, στην περίπτωση του κου Παπαδημητρίου, η κατάσταση είναι δεδομένη, όπως το πως έφτασε η ομάδα εδώ. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν απο την αρχή της εξαγοράς της ΠΑΕ, ήταν το μεγάλο ερωτηματικό και παραμένει έως και σήμερα. Χρήματα τα οποία κάποιους τους “βόλεψαν” επι τριετία σχεδόν!

  • Η ουσία είναι, ότι η Ξάνθη πλέον, δεν θα έχει σημείο ποδοσφαιρικής αναφοράς.
  • Σε αυτό, είναι υπεύθυνοι ΟΛΟΙ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου