Στη Θάσο ο Πατριάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη επισκέπτεται για ένα δεκαήμερο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, το Σαββατοκύριακο, η Θάσος όπου για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επισήμως ο εορτασμός των Αγίων του νησιού από την Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιος.

Η τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στον Λιμένα Θάσου, στη 1 το μεσημέρι, παράλληλα θα γίνει η τελετή υποδοχής της Εικόνας της Συνάξεως των εν Θάσω Αγίων. Στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου και στις 3 το απόγευμα, στην Μακρύαμμο, η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρεία Θασιακών Μελετών θα ανακηρύξουν Επίτιμο Μέλος τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το πολύπλευρο και πολυσήμαντο ποιμαντικό, ανθρωπιστικό, πνευματικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο Του ως Αρχηγού της Ορθοδοξίας.

Στις 7 το απόγευμα θα παραβρεθεί στην κατάθεση του θεμελίου λίθου κτιρίου των νέων Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στο Ραχώνι και στις 8, ο δήμος Θάσου, θα αναγορεύσει επίτιμους δημότες τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τον Μητροπολίτη Κιέβου.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Όρθρος και η Πατριαρχικὴ Θεία Λειτουργία στον Ναὸ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη στη Θάσο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με προσκύνημα στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Μαριές και την τελετή ονοματοδοσίας δρόμου στα Λιμενάρια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί Χρυσούπολη, Καβάλα, Σέρρες και Ροδόπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου