Τουρκικά ΜΜΕ: Με τα F-35 μπορεί να έρθει «ξαφνικά βράδυ» η Ελλάδα και να μην πάρουμε… χαμπάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στην Τουρκία, η αντιπολίτευση, αλλά και ισχυρά τουρκικά ΜΜΕ αντέδρασαν στην έκφραση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», που χρησιμοποιεί τελευταία συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και αυτός, με τον οποίο χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε, αν ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στον αέρα με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο. Θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;”», τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, σε έναν διαγωνισμό εθνικισμού, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ προκάλεσαν τον Ερντογάν να επέμβει σε ελληνικά νησιά.

Αντίστοιχες αναλύσεις γίνονται και σε τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να αναφέρουν μάλιστα ότι η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει τώρα, πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελί παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox:

«Αυτή η ιστορία με το “ξαφνικά ένα βράδυ”, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35, υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε “ξαφνικά ένα βράδυ”, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν, ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το “ξαφνικά ένα βράδυ” σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου