Πυρηνικά: Ποιες χώρες διαθέτουν όπλα-Ποιες είναι… ισοδύναμες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με τις απειλές από την πλευρά της Ρωσίας να αυξάνονται για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και μάλιστα για χρήση πυρηνικών όπλων, ζήτημα έχει προκύψει για το σύνολο των πυρηνικών, που υπάρχουν στον πλανήτη, καθώς και της χώρες που διαθέτουν στα οπλοστάσιά τους τέτοια όπλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να έχουν σχεδόν ίση δύναμη πυρηνικών με αυτή της Ρωσίας.

Το Mega παρουσίασε το σχετικό θέμα, το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη το τελευταίο χρονικό διάστημα και τη στιγμή που η κατάσταση στη Ρωσία είναι αν μη τι άλλο έκρυθμη, αλλά και συνάμα τεταμένη, μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση.

Αναλυτικά πως έχει η κατάσταση:

  • Ρωσία: 5.977 πυρηνικές κεφαλές
  • ΗΠΑ: 5.550 πυρηνικές κεφαλές
  • Βρετανία: 225 πυρηνικές κεφαλές
  • Γαλλία: 290 πυρηνικές κεφαλές

Βέβαια, εξαρτάται οι κεφαλές αυτές σε πόσους και ποιους πυραύλους θα τοποθετηθούν και ποια θα είναι η ισχύς κάθε κεφαλής.

Επιπλέον, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας Γκουτέρες χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτες» τις αναφορές σε πυρηνικό πόλεμο.

Πάντως, μερικές δεκάδες πυρηνικές βόμβες είναι αρκετές για να καταστραφεί ο πλανήτης, πόσω μάλλον αν πέσουν κατά… εκατοντάδες.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου