Τουρκία-Παραλήρημα στα ΜΜΕ: «Η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Λάδι στη φωτιά συνεχίζουν να ρίχνουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου υπάρχει κριτική για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο με αναφορές για προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Επίσης, τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για «πειρατεία στο Αιγαίο» με αφορμή το περιστατικό καταδίωξης από το Λιμενικό σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο ήταν τουρκικών συμφερόντων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται και στις σκληρές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

«Τα νταηλίκια με την Ελλάδα γιοκ, κύριε Ερντογάν», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός, καταχειροκροτούμενος για αρκετή ώρα από τους παρευρισκόμενους.

Την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στα σχόλια Ερντογάν, αλλά έκανε και σχόλιο στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης…

  • Οι προκλήσεις

Την ίδια στιγμή, για τις τουρκικές προκλήσεις και το ενδεχόμενο πρόκλησης «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο από την Τουρκία, μίλησαν στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος, αλλά και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Γιάννης Μπαλτζώης.

«Η Άγκυρα έχει επιλέξει συνειδητά μια στρατηγική που θέλει να συντηρήσει την ένταση.

Από τη μία πλευρά απειλεί την Ελλάδα και από την άλλη θυματοποιείται», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου, Σωτήρης Σέρμπος.

Ο καθηγητής συνέχισε εκτιμώντας πως ο Τούρκος πρόεδρος, στη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ θα θίξει όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας, θεωρώντας πως έχει «αέρα στα πανιά του»

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Γιάννης Μπαλτζώης, ερωτώμενος για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», είπε:

  • «Πάντα οι ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων κινούνται βάσει των πολιτικών οδηγιών, είναι σα να αισθάνθηκαν λίγο πιο ελεύθεροι από τους περιορισμούς που τους είχαν επιβληθεί».

Ανέφερε πως η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν εξαιρετικά σωστή, ωστόσο για να λειτουργήσει, θα πρέπει να «λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον ισχυρής αποφασιστικότητας».

«Δηλαδή να αποδείξουμε στο πεδίο ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε πλέον νταηλίκια.

Να μην επιτρέπουμε να κάνει αυτά τα οποία κάνει μέχρι τώρα» και συνέχισε σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει πρακτικά πώς μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας.

Ο κ. Σέρμπος είπε για την επίμαχη δήλωση του πρωθυπουργού:

  • «Όφειλε μια απάντηση και έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές πίσω από τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας».

Τόνισε πως είναι πολύ βασικό να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και ταυτόχρονα η χώρα μας να δείχνει πως έχει πάντοτε ένα σχέδιο έτοιμο για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Μπαλτζώης συμμερίζοντας τις απόψεις του καθηγητής συμπλήρωσε πως το ενδεχόμενο πρόκλησης ενός «επεισοδίου» από την πλευρά της Τουρκίας είναι πολύ πιθανό, ωστόσο αυτό που οφείλει να σκεφτεί η Άγκυρα είναι «εάν θα είναι το κόστος μεγαλύτερο από το όφελος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου