Αποκάλυψη Μαγιορκίνη: Πρόθεση είναι να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο με επικαιροποιημένα εμβόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σχετικά με την μετάλλαξη «Κένταυρος», της οποίας το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε και στη χώρα μας, τόνισε πως η εν λόγω παραλλαγή επικράτησε κυρίως σε περιοχή της Ινδίας

Η πρόθεση στις επιστημονικές ομάδες είναι το εμβόλιο να είναι ετήσιο, αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ο επιδημιολόγος Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε «αυτά τα επικαιροποιημένα εμβόλια που ανακοινώθηκαν είναι για φέτος. Του χρόνου πρόθεση είναι να υπάρξει εμβολιασμός με άλλο επικαιροποιημένο εμβόλιο».

Όπως δήλωσε ο κος Μαγιορκίνης, η Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια, καθώς αποτρέπουν από την σοβαρή νόσηση ή τη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Για όσους ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ο εμβολιασμός με τα επικαιροποιημένα εμβόλια εξαρτάται από τι νοσήματα έχει το εκάστοτε άτομο.

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα καλύψουν καλύτερα τις παραλλαγές που κυκλοφορούν την τελευταία χρονική περίοδο. Η πρόθεση είναι να είναι ετήσιο. Το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα είναι αυτό για φέτος και μετά πάλι του χρόνου, εάν χρειαστεί».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα είναι ετήσια: «Αρχικά χρειάστηκαν πολλές δόσεις για να χτιστεί μία βασική ανοσία. Από την στιγμή που χτίστηκε δεν χρειάζεται να γίνεται πιο συχνά, αλλά κάθε χρόνο».

  • Τι γνωρίζουμε για την «Κένταυρος»

Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται σύσταση για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον γενικό πληθυσμό, εκτός εάν κρίνει ο θεράπων ιατρός ότι συντρέχει λόγος.

Ανάμεσα στα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό είναι ο τοπικός πόνος στο χέρι και ενδεχομένως πυρετός και μικρή κακουχία που έχει διάρκεια 1 -2 ημερών.

Σχετικά με την μετάλλαξη «Κένταυρος», της οποίας το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε και στη χώρα μας, ο κος Μαγιορκίνης τόνισε πως η εν λόγω παραλλαγή επικράτησε κυρίως σε περιοχή της Ινδίας, ωστόσο σε άλλες χώρες που εντοπίστηκε δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου