Τουρκία: Αναλυτής ξεδιπλώνει το σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας εξήγησε στην τουρκική τηλεόραση ο τούρκος αναλυτής σε θέματα ασφαλείας Μετέ Γιαράρ.

Ο αναλυτής εξηγεί πως η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» αποτελεί την έναρξη μιας διαδικασίας ίδιας με αυτήν που προηγήθηκε της εισβολής στην Κύπρο το 1974.

  • «Έγινε στρατιωτική προετοιμασία»

«Για να γίνει στρατιωτική επέμβαση εδώ πέρα (στην Κύπρο) επί 10 χρόνια έγινε στρατιωτική προετοιμασία (….) Στο μεταξύ, συστάθηκε για τη συλλογή πληροφοριών η ΤΜΤ (Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης, παραστρατιωτική οργάνωση στην Κύπρο, ελεγχόμενη από την Τουρκία)», λέει ο Γιαράρ, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNturk.

«Αυτό που είπε ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί πηγαίνουμε, αλλά δηλώνει ότι “βρε αδερφέ, αυτό πλέον αποτελεί την προτεραιότητά μου», συνεχίζει ο Τούρκος αναλυτής, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

«Αυτό έχει προτεραιότητα ανάμεσα στα θέματά μου», προσθέτει ο ίδιος.

  • «Όπως στην Κύπρο»

Ο Γιαράρ τονίζει: «Είναι όπως η διαδικασία που άρχισε στην Κύπρο το 1964 μετά την επιστολή Τζόνσον (τότε προέδρου των ΗΠΑ προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ισμέτ Ινονού).

Αρχίζει η συλλογή πληροφοριών, αρχίζει η οργανωτική δουλειά, ενώ αρχίζουν και οι διπλωματικές δραστηριότητες σχετικά με αυτό. Κι αν υπάρχει κάτι το τελευταίο το κάνετε. Η Τουρκία μέχρι σήμερα στην περιοχή του Αιγαίου ή στην περιοχή των νησιών συνεχώς παρέμενε σιωπηλή».

Για να καταλήξει: «Θυμηθείτε τι είπε ο Γιώργος Κιρμπάκης (δημοσιογράφος στην Τουρκία) για τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια.

Πως δεν υπάρχει μέρα που να μη μίλησε για την Τουρκία».

  • «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Η φράση «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», την οποία χρησιμοποιεί τελευταία ο Ερντογάν, μόνο τυχαία δεν είναι καθώς συνδέεται άμεσα με την εισβολή στην Κύπρο.

Πρόκειται για τον στίχο ενός ερωτικού τραγουδιού: «Μην με καλείς τόσο παθιασμένα (από το βάθος της ψυχής σου), μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ».

Το τραγούδι γράφτηκε το 1974 από τον Ουμίτ Γιασάρ Ογούζτζαν και από τότε τραγουδήθηκε από πολλούς με τη σημαντική τραγουδίστρια Γκιονούλ Γιαζάρ να είναι η τελευταία και σημερινή ερμηνεύτρια.

  • Ταυτισμένο με την εισβολή

Το τραγούδι ήταν πολύ της μόδας την περίοδο που εξελισσόταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974.

Από τότε συνδυάστηκε με την εισβολή και με κάθε εισβολή που μπορεί να εξαπολύσει η Τουρκία.

Τώρα χρησιμοποιείται ως απειλή εναντίον της Ελλάδας.

Όπως είχε αναφέρει και ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, ο Ερντογάν δεν τη χρησιμοποιεί καθόλου τυχαία.

Προσπαθεί να «συνετίσει» την Ελλάδα, θυμίζοντάς της την κυπριακή τραγωδία, και προειδοποιώντας την πως, αν δεν υποκύψει στις τουρκικές πιέσεις, η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί με νέα εισβολή στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου