Αυλαία για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, με αρνητικό και θετικό πρόσημο. Τα κέρδη και οι ζημιές για την Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Έπεσε η αυλαία για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022 και σίγουρα το τέλος αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση σε αρκετούς. Αναφέρουμε τη λέξη γλυκόπικρη γιατί υπάρχουν και θετικά αλλά και αρνητικά, τα οποία όμως επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό την όποια επιτυχία.

Ο Κόσμος τίμησε με την παρουσία του και με το παραπάνω τις Γιορτές και τα στέκια των συλλόγων, όμως δυστυχώς οι παραφωνίες από συγκεκριμένους συλλόγους μας έδωσαν να καταλάβουμε πως κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την κονόμα αλλά και για τα προσωπικά τους οφέλη.

Δυστυχώς οι Γιορτές Παλιάς Πόλης έχουν χάσει την Αίγλη και τη σημασία τους τα τελευταία χρόνια, αφού έχουν μετατραπεί σε μια κακόγουστη επανάληψη των επαναλήψεων, που μόνο στόχο έχει το κέρδος και την διασκέδαση.

Αν θυμάμαι καλά, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης θεσπίστηκαν με γνώμονα το αποκλειστικό συμφέρον για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης και του πολιτισμού της, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά που έχει αυτή η περιοχή. Μέσα από αυτήν την ιδέα, βρέθηκε η φόρμουλα, έτσι ώστε παράλληλα, να ενισχυθεί και η προσπάθεια των συλλόγων που συμμετέχουν στις ΘΛΕ, με απώτερο σκοπό το να μπορούν να πουλάνε σε χαμηλό αντίτιμο τις στολές. 

Αυτά τουλάχιστον έχουν καταγραφεί κατά καιρούς και έχουν ειπωθεί από επίσημα χείλη. Στη συνέχεια βέβαια, τόσο οι ΘΛΕ όσο και οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, αποτέλεσαν τους κυριότερους Θεσμούς της Θράκης που επιχειρούσαν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες και πάλι με απώτερο σκοπό την οικονομική τόνωση της περιοχής. Δυστυχώς όμως με το πέρασμα του χρόνου και κάτω από λανθασμένες πρακτικές ανθρώπων που τοποθετούνταν επικεφαλής του Νομικού Προσώπου που διαχειριζόταν αυτούς τους θεσμούς, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης άρχισαν να χάνουν την Αίγλη τους, να μετατρέπονται σε μια κοινή σουβλακιάδα με όλα τα επακόλουθα που γνωρίζουμε.

Μπορεί λοιπόν στα θετικά των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης, να κρατούμε την πολυκοσμία που συγκέντρωσαν τα σοκάκια αλλά και τα στέκια των συλλόγων με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά στα αρνητικά τα οποία επισκιάζουν για ακόμα μια χρονιά τον θεσμό, είναι η ηχορύπανση από συγκεκριμένους συλλόγους, η βρομιά και το σκουπιδομάνι, αλλά και η έλλειψη οράματος και σχεδιασμού από το Κέντρο Πολιτισμού για τη διατήρηση της ουσίας της δημιουργίας των Γιορτών αυτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου