Τα έξι σίγουρα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ – Έκτακτο επίδομα και fuel pass 3 πιθανώς με αλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε προχτές αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέων παροχών από την κυβέρνηση, και τα οποία πιθανότητα θα τα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Φαίνεται πως έχουν κλειδώσει μία σειρά από μέτρα όπως η νέα επιταγή ακρίβειας, ο τρίτος κύκλος του fuel pass αλλά και τα αναδρομικά και οι αυξήσεις σε συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, το «κλειδωμένα» μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ είναι:

  • Επιταγή ακρίβειας η οποία ενδέχεται να πάρει δύο μορφές, στηρίζοντας τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και ένα τμήμα της μεσαίας τάξης.
  • Fuel pass Η απόφαση για την καταβολή του, αλλά και το ύψος του θα εξαρτηθεί από την τιμή του πετρελαίου το οποίο καταγράφει εδώ και τρεις εβδομάδες πτώση κατά 15% ως αποτέλεσμα της διαφαινόμενης παγκόσμιας συγκράτησης της ανάπτυξης.
  • Διεύρυνση αποζημιώσεων για την ενέργεια, όπου αναμένεται να κατευθυνθεί και η μερίδα του λέοντος του δημοσιονομικού χώρου.
  • Αναδρομικά δώρων και επικουρικών στους συνταξιούχους, όχι όμως για το σύνολο όσων εμπίπτουν στις κατηγορίες που ικανοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά μόνο για εκείνους που έχουν δικαιωθεί.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις από την αρχή του 2023 βάσει του τύπου Πληθωρισμός+Ανάπτυξη/2 που δεν αποκλείεται να δώσει ως αποτέλεσμα ακόμη και άνοδο πέριξ του +6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου