Αττική: Αυτό είναι το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε λειτουργία βρίσκεται το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα, που τιμωρεί αυτόματα τους οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο!

Αναλυτικότερα, τα «έξυπνα» φανάρια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας, προκειμένου να βελτιώσουν την κυκλοφορία και να αυξήσουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, συνετίζοντας τους παραβάτες οδηγούς.

Το πρώτο από αυτά τα «έξυπνα» φανάρια έχει ήδη πιάσει δουλειά και έχει τεθεί σε λειτουργία στον Άλιμο και, συγκεκριμένα, στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά.

Το εν λόγω φανάρι συνδέεται με κάμερα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο, με την κάμερα να «γνωρίζει» πότε το φανάρι είναι «κόκκινο» και ως εκ τούτου να φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, των οποίων οι οδηγοί παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη.

Ειδικότερα, το σύστημα καταγραφής έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει έξι διαδοχικές φωτογραφίες με τέτοια σειρά που να γίνεται σαφής η πορεία του οχήματος που κάνει την παράβαση.

Το υλικό που συλλέγεται κατόπιν αποστέλλεται στις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες δρομολογούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Όπως έγινε γνωστό, στόχος της Περιφέρειας Αττικής, έπειτα και από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του συστήματος, είναι η επέκτασή του και σε άλλα σημεία του αστικού οδικού δικτύου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου