Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία-Το επικρατέστερο σενάριο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και πότε αναμένονται οι τελικές αποφάσεις…

Στις 12 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και η απορία όλων είναι πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι πρωτόκολλο κορονοϊού θα ακολουθηθεί

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πιθανότερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες χωρίς self test. Αν όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν, τότε ίσως υπάρξει σύσταση για self test πριν την επιστροφή.

Ανοιχτό ακόμα παραμένει το ενδεχόμενο της μη χρήσης μάσκας στις τάξεις, ενώ δεν αναμένονται αλλαγές στο πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου