7 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του παλαιού Δημαρχείου Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης αποκάλυψε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στην ενημερωτική εκπομπή τα Νέα της Πόλης, ότι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εμβληματικού κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης. Ήδη έχει γίνει η παράδοσή του από τον εργολάβο στον Δήμο Ξάνθης.

Στο συγκεκριμένο αναπαλαιωμένο κτίριο θα φιλοξενηθούν υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, ενώ θα λειτουργήσει και ως χώρος πολλαπλών χρήσεων.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε δημόσια τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη: ‘Μαζί με τον πρώην δήμαρχο κ. Στυλιανίδη συναινέσαμε για την επίτευξη αυτού του έργου. Ο κ. Στυλιανίδης θα είναι μαζί μου παρών στα εγκαίνια. Του αξίζει να κόψει την κορδέλα. Επί 2,5 χρόνια είχε παγώσει η έκδοση άδειας στο ΚΑΣ. Τρέξαμε τις διαδικασίες, εκδόθηκε η άδεια και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, το ολοκληρώσαμε, το παραλάβαμε και το παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ’.

Η επίσκεψη στο Ρούντοζεμ και το αίτημα των Βουλγάρων για επίσπευση της διάνοιξης του οδικού άξονα από Δημάριο

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του, μαζί με συενργάτες του , στο Ρούντοζεμ της Βουλγαρίας, όπου συμμετείχε σε άτυπη σύσκεψη με Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής  του Σμόλιαν, ακαδημαϊκούς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, για την διάνοιξη του δρόμου προς τη Βουλγαρία.

‘Το έργο από την πλευρά της Βουλγαρίας είναι ολοκληρωμένο, ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την ελληνική πλευρά. Πρέπει να καταστεί προτεραιότητα  και από το ελληνικό κράτος η ολοκλήρωση αυτού του έργου’, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσέπελης.

Ακόμα, δήλωσε ότι τα οικονομικά οφέλη από αυτό το έργο θα είναι πολλά, όπως η διευκόλυνση μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να μεταφέρει το αίτημα στις αρμόδιες ελληνικές  υπηρεσίες , ώστε να επισπευστούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι συμφώνησαν στην αξιοποίηση διασυνοριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Παραδίδονται τα ‘Παπάκια’

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις εργασίες στο πάρκο ‘Παπάκια’ που σύντομα ολοκληρώνονται: ‘μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή παραδίδεται το έργο στους δημότες’.

‘Στο συγκεκριμένο πάρκο έγιναν μια παιδική χαρά με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει η νομοθεσία, καθώς και ένας χώρος αναμονής για τους γονείς με θέα τον Κόσυνθο’ συμπλήρωσε ο κ. Τσέπελης, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ‘στο σημείο, στα ‘παπάκια’,  κάναμε ένα μικρό γήπεδο ώστε να παίζουν ποδόσφαιρο τα παιδιά μας. Ήταν ένα αίτημα που μου είχαν θέσει τα ίδια τα παιδιά από την Παλιά Πόλη και το Σαμακώβ’.

Τα αδέσποτα

Έκκληση προς τους δημότες να μην πετούν ωμά κρέατα και κόκαλα στα αδέσποτα ζωάκια της πόλης, απηύθυνε ο Δήμαρχος :’ δεν δείχνουμε έτσι τη φιλοζωία μας. Δεν είναι καλό για την υγεία των ζώων και επίσης εξοικειώνει τα ζώα με το αίμα και τα κάνει επιθετικά. Μπροστά στα μάτια μου επιτέθηκε σκύλος σε συμπολίτη στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη επειδή ο άνθρωπος πέρασε πάνω από τα ωμά κόκαλα… Αν θέλουν πραγματικά να τα φροντίσουν ας προμηθευθούν τις κατάλληλες ζωοτροφές. Ο Δήμος ήδη λειτουργεί το κυνοκομείο, στο οποίο αναμένουμε νέο εξοπλισμό, σχεδιάζουμε την δημιουργία ενός καταφυγίου για τα αδέσποτα, αλλά και τη διαμόρφωση τριών πάρκων για τα δεσποζόμενα ζώα’, επισήμανε.

Τέλος, ανέφερε ότι θα γίνει δημοπράτηση του αθλητικού γηπέδου ‘Α.Μπαλτατζής’, ώστε να μετατραπεί σε ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου