Καταγγελία για φριχτό βασανισμό και το θάνατο ενός ζώου στην Αλεξανδρούπολη στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια


Χθες η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς δέχθηκε καταγγελία από το προσωπικό του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου, για τον φριχτό βασανισμό και το θάνατο ενός ζώου στην Αλεξανδρούπολη.

Κανείς δεν έκλεισε τα μάτια μπροστά σ αυτό το φριχτό έγκλημα και προχώρησαν άμεσα σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη σύλληψη του δράστη. Το ζώο αυτό ανήκε σε κυνηγό. Ζούσε σε άθλιες συνθήκες μαζί με άλλα ζώα και αλυσοδεμένο με λιγότερο από μισό μέτρο αλυσίδα που οδήγησε στο φριχτό, αργό και βασανιστικό θάνατο του. Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ο κυνηγός συλλήφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία.

“Από πλευρά μας θεωρούμε ότι πρόκειται για βασανισμό και για εσκεμμένη πρόσκληση έντονου σωματικού πόνου ΚΑΙ εξάντλησης. Ένα ζώο που το μόνο λάθος ήταν πως ανήκε σε κυνηγό.

Ως Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς θέλω να δηλώσω ότι θα αγωνιστώ για να εξαληφθεί η κακοποίηση των χιλιάδων ζώων που ανήκουν σε κυνηγούς στη χώρα μας. Δεν θα υπάρξει κανένα ζώο κυνηγετικό χωρίς σήμανση, χωρίς στείρωση ή αποστολή δείγματος DNA. Δεν θα ξανακυνηγήσει κυνηγός χωρίς να έχει ζώο δηλωμένο στο όνομα του.

Η ασυδοσία και η κακοποίηση των κυνηγετικών σκύλων σε κάθε χωριό και πόλη αυτής της χώρας θα σταματήσει.

Ο νόμος είναι για όλους. Δεν θα επιτρέψω ούτε ένας κυνηγετικός σκύλος να είναι χωρίς σήμανση και καταγραφή ή να αποτελεί παράνομη μηχανή αναπαρωγής και αντικείμενο παράνομου εμπορίου. Οι έλεγχοι προς όλα τα κυνηγετικά σκυλιά θα είναι συνεχείς κι ασταμάτητοι” καταλήγει η ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου