“Όχι” από το Δ. Σ. Ορεστιάδας στο νέο τιμολόγιο της ΔΙΑΑΜΑΘ για τα απορρίμματα και το “τέλος ταφής”

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αρνητικά γνωμοδότησε εχθές το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στο σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης της ΔΙΑΑΜΑΘ για το έτος 2023, με το σύνολο των παρατάξεων να εκφράζουν την κάθετη διαφωνία τους στην επιβολή του «τέλους ταφής».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι θα πρέπει ο προϋπολογισμός της ΔΙΑΑΜΑΘ να «διορθωθεί» στις λειτουργικές του δαπάνες και να συμπιέσει το ύψος του αποθεματικού της εταιρείας στο σκέλος των μελλοντικών αποκαταστάσεων των Χώρων Ταφής που σταδιακά θα κλείνουν. Το θέμα του κανονισμού τιμολόγησης της ΔΙΑΑΜΑΘ για το επόμενο έτος, έρχεται για γνωμοδότηση και στα δημοτικά συμβούλια Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, που συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα.

Παραμένει ο σχεδιασμός της ΔΙΑΑΜΑΘ για τη ΜΕΑ β. Έβρου – αναμένονται διευκρινίσεις για τη δυνατότητα χρηματοδότησης

«Ο σχεδιασμός για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) βορείου Έβρου, που προβλέπεται να κατασκευαστεί στην Ορεστιάδα, είναι απολύτως ενεργός και δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του συγκεκριμένου προγραμματισμού, ούτε από τη ΔΙΑΑΜΑΘ ούτε από το αρμόδιο Υπουργείο», απάντησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας υψηλόβαθμο στέλεχος του φορέα διαχείρισης αποβλήτων ΑΜΘ, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν εχθές από παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, αναφορικά με το εάν, τελικά, η ΜΕΑ θα κατασκευαστεί.

Όπως διευκρίνισε το στέλεχος της ΔΙΑΑΜΑΘ, «υπάρχει όντως κάποια καθυστέρηση», η οποία, όμως, οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ΜΕΑ θα ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, για την οποία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποιες κατηγορίες απορριμμάτων θα χρηματοδοτήσει. Επιδίωξη όλων είναι, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία να συνεχίσουν να υποστηρίζουν Μονάδες που θα επεξεργάζονται και τα σύμμεικτα απορρίμματα, ωστόσο αυτό είναι υπό συζήτηση με την Ε. Ε., και αναμένεται να αποσαφηνιστεί το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο.

  • ΕΡΤ Ορεστιαδας
  • ΣΥΝΤΑΞΗ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου