Το χαμόγελο, ο τόνος της φωνής και όλα τα στοιχεία που προκαλούν τη γοητεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι άνδρες και οι γυναίκες νιώθουν εξίσου αμήχανα όταν πρέπει να πλησιάσουν το αντικείμενο του πόθου τους.

Η φυσική ομορφιά και η εξωτερική εμφάνιση γενικότερα παίζουν ρόλο στην πρώτη εντύπωση, όμως δεν είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το sεx απίλ.

Δείτε ποια είναι τα 4 στοιχεία της ακαταμάχητης γοητείας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

  • Το χαμόγελο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 στο επιστημονικό περιοδικό Emotion δείχνει ότι η χαρά είναι το πιο «σέξι συναίσθημα». Κάνει το άτομο να φαίνεται πιο προσιτό κι έτσι δεν τρομάζει το αντίθετο φύλο. Παράλληλα, βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Plos One υποδεικνύει ότι ένα λευκό και όμορφο χαμόγελο ασκεί τεράστια γοητεία τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

  • Το κόκκινο χρώμα

Είναι αναμφίβολα το χρώμα του πάθους και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες ελκύονται ερωτικά από το κόκκινο χρώμα στα γυναικεία χείλη, καθώς το θεωρούν τρομερά σέξι.

  • Ο τόνος της φωνής

Οι άνδρες προτιμούν την ψιλή φωνή, ενώ οι γυναίκες τη βαθιά φωνή, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές. Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται να το γνωρίζουν υποσυνείδητα, καθώς μπορούν με ευκολία να προσαρμόζουν τη φωνή τους όταν μιλούν σε έναν άνδρα που τις γοητεύει.

  • Η φυσική μυρωδιά του σώματος

Ειδικά για τους άνδρες, φαίνεται πως το άρωμα είναι περιττό όταν πρόκειται να πλησιάσουν μια γυναίκα. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Behavioral Ecology δείχνει ότι η φυσική μυρωδιά του σώματος φανερώνει για το αντίθετο φύλο τη γονιδιακή συμβατότητα. Έτσι, το βιολογικό μας ένστικτο μας καθοδηγεί προς τον ιδανικό σύντροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου