Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος τελικά οι 38 μετανάστες του ποταμού Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Με αυτή την ανακοίνωση, που εξεδόθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας 15/08 η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε για την τύχη των 38 μεταναστών και προσφύγων που τις τελευταίες ημέρες απασχόλησαν τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου την οποία η Ελλάδα δεν αναγνώριζε ως μέρος της επικράτειας της, αλλά ούτε και η Τουρκία.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο νεκρό παιδί, που σύμφωνα με προγενέστερες δηλώσεις των διασωθέντων πέθανε από δάγκωμα σκορπιού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, σήμερα Τρίτη θα γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησής τους στο ΚΥΤ Φυλακίου στον δήμο Ορεστιάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου