ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΟ ΣΑΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ, το Σάββατο 30 Ιουλίου στη Γενισέα. Ο χώρος της πλατείας από νωρίς γέμισε με την εκδήλωση να περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τους «Ραψανιστές» και πολιτική ομιλία από την Γιώτα Ρόιδου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Γ. Ρόιδου ανέφερε: «Απλοί εργαζόμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν 1.000 ευρώ για λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος! Το πραγματικό κόστος ζωής για την εργατική, τη λαϊκή οικογένεια, έχει φτάσει σε σημεία όπου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά σφίγγουν το ζωνάρι. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο νοικοκυέπεια της περιβόητης πράσινης μετάβασης, είναι τα «πράσινα άλογα», με την απολιγνιτοποίηση που δήθεν καταστρέφει το περιβάλλον. Μια επιλογή που έγινε μόνο και μόνο για να τα κονομήσουν τα πράσινα μονοπώλια πουλώντας τη δήθεν ευαισθησία τους για το περιβάλλον.»

Για το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανέφερε: «Το ακόμα πιο επικίνδυνο που γεννά αυτή η πολιτική που όλοι τους υπηρετούν είναι και η πιο ακραία έκφραση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: ο πόλεμος. Μας μιλάνε για «αναβάθμιση» και «σταθερότητα» για ασφάλεια την ώρα που επιβεβαιώνεται πιο πολύ από ποτέ πως ζούμε την εποχή των τεράτων του καπιταλισμού που με την πρώτη ευκαιρία ακονίζουν μαχαίρια. Σε αυτά τα τέρατα και το τέρας της δική μας αστικής τάξης, για τα δικά του συμφέρονται παίρνει μέρος. Αυτή η κατάσταση είναι που γεμίζει με σκέψεις και ανασφάλεια όλους μας. Κατάσταση που εντάθηκε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα τελειώσει.

Μέσα σε όλα αυτά, τα διάφορα αστικά επιτελεία επιμένουν πως η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τα άλλα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ αποτελεί δήθεν ασπίδα προστασίας από την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Για ποια όμως ασπίδα προστασίας μιλάνε, όταν η Τουρκία επιμένει στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της; Οταν έχει κάνει σουρωτήρι τον ελληνικό εναέριο χώρο με τις παραβιάσεις της; Όταν διαλαλεί το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και επιμένει στη θέση για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, την οποία συνδέει με την αμφισβήτηση της ίδιας της ελληνικής κυριαρχίας τους;

Η μόνη προστασία που αντιλαμβάνονται οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι της ελληνικής αστικής τάξης που ανταγωνίζεται με την τουρκική αστική τάξη, είναι η προστασία αποκλειστικά των δικών τους συμφερόντων, μέσω της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας. Γι’ αυτό απαντάνε «βρείτε τα μεταξύ σας»! Γι’ αυτό και πάνω στο τραπέζι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται και οι προσπάθειες ενός επώδυνου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση – συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

ριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που έχουν επιβληθεί. Η βενζίνη έχει πάει σταθερά πάνω από 2 ευρώ το λίτρο! Το κόστος του εβδομαδιαίου σούπερ μάρκετ έχει εκτιναχθεί!

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν προέκυψε από το πουθενά, είχε ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο και επιδεινώθηκε μετά από αυτόν. Η ακρίβεια είναι πρώτα απ’ όλα αποτέλεσμα της ολόπλευρης στήριξης του κεφαλαίου μέσα στην κρίση και στην πανδημία. Όταν οι επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο δίναν και παίρνανε και οι φόροι παρέμεναν και φορτώνονταν στο λαό.

Είναι συνέπεια της πολιτικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας, που όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησαν. Είναι συν

Κι αυτή την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων η αστική τάξη, οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ την ετοιμάζουν έτσι κι αλλιώς στο παρασκήνιο, όπως κι αν εξελιχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με ένα θερμό επεισόδιο, είτε με πιο σοβαρή κρίση.


Σταθερότητα και ασφάλεια για τον λαό με τη χώρα του μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ούτε υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει!

Εμείς στο ΚΚΕ έχουμε κάνει μια επιλογή: Να σταθούμε στο πλάι του λαού, όπως κάναμε στην κρίση, όπως κάναμε στην πανδημία, όπως τώρα στον πόλεμο, όπως κάνουμε πάντα στα δύσκολα. Γι’ αυτό κερδίζουμε την εμπιστοσύνη εργατών στα σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συλλόγους, παντού. Γιατί οι εργάτες στηρίζουν αυτούς που διεκδικούν, δεν συμβιβάζονται, αυτούς που σταθερά αντιπαλεύουν την αδιέξοδη για τον λαό κυβερνητική πολιτική, που οι θέσεις και οι προτάσεις τους εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες.


Εμπιστεύονται τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές γιατί ξέρουν πως το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες τους.

Άλλωστε αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για το «μοναδικό, το ωραίο, το συγκλονιστικό», ένα κόσμο καλύτερο.

Καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο, κάθε αγωνιστή κάθε εργαζόμενο, φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο, να μην αποπροσανατολιστεί, να μη δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες ότι τα προβλήματα του θα λυθούν από επίδοξους «σωτήρες», με τον λαό στη γωνία, θεατή των εξελίξεων.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου