Το επιπλέον βάρος επιδρά και στο sεx: Οι επιπτώσεις σε άνδρα και Γυναίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εκείνες χάνουν την επιθυμία, εκείνοι έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Όταν παίρνουμε κάποια κιλά επιπλέον, όχι μόνο διαπιστώνουμε πως δεν μπαίνουμε πλέον στα αγαπημένα μας τζιν, μα επιπλέον όταν αποφασίζουμε να γυμναστούμε παρατηρούμε πως κουραζόμαστε μέσα σε λίγα λεπτά. Πώς μετά να αποδώσουμε στο κρεβάτι;

Ωστόσο, διαφορετικό πράγμα είναι να έχουμε λίγα κιλά παραπάνω και διαφορετικό να είμαστε υπέρβαροι -κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και να μας αφήσει χωρίς νύχτες πάθους. Η αύξηση βάρους επηρεάζει σαφώς την σεξουαλική μας ζωή.

Ή τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνει το 75% από τους 601 ανθρώπους ηλικίας 25 – 55 ετών που συμμετείχαν σε έρευνα των φαρμακευτικών εργαστηρίων Rovi για τη διατροφή και την υγεία των Ισπανών.

Οι συνέπειες της αύξησης του πάχους δεν είναι οι ίδιες για τους άνδρες και τις γυναίκες, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως είναι πολύ διαφορετικές όσων αφορά στη σεξουαλική μας ζωή.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο και ειδικό σε θέματα αντιγήρανσης και σεξολογίας, Según Sagrario Jiménez, οι γυναίκες χάνουν την σεξουαλική επιθυμία και την ικανότητα να έρθουν σε οργασμό. Για τους άνδρες το βασικό πρόβλημα είναι η στυτική δυσλειτουργία: «Αυξάνονται μέχρι 40 – 50% στους άνδρες με φυσιολογικό βάρος», τονίζει. Και αφού γνωρίζουμε τις σεξουαλικές συνέπειες πως το διορθώνουμε;

Προφανώς όχι υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και ξεκινώντας πρόγραμμα γυμναστικής, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την επιθυμία.

  • Η ψυχολόγος του Ινστιτούτου Σεξουαλικών σπουδών Angel Laborda συστήνει:

Περάστε χρόνο μαζί: Πώς σας φαίνεται να κάνετε μαζί κάποιες δραστηριότητες που ως ζευγάρι τις έχετε ξεχάσει; Για παράδειγμα να βγείτε για δείπνο, να βγείτε ρομαντικό ραντεβού, να αποδράσετε…

Ψάξτε τρυφερές στιγμές: Οι αγκαλιές και οι στιγμές που το ζευγάρι περνάει μόνο του είναι ανεκτίμητες και ευεργετικές.

Με άλλα λόγια η λύση είναι στην δραστηριότητα όπως δηλώνει ο διευθυντής του Σεξουαλικού Ινστιτούτου της Μαδρίτης Héctor Galbán: «Μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο σώμα αλλά δεν πρέπει να παραμένουμε παθητικοί στις αλλαγές αυτές». Και καταλήγει: «Η έλξη δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής ή φυσικής κατάστασης αλλά και θέμα στάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου