Έρωτας και χρήμα για τους Έλληνες: Η ερωτική μας δραστηριότητα εξαρτάται από το εισόδημά

Δεν υπάρχουν σχόλια


Οι Έλληνες που είναι περισσότερο σεξουαλικά δραστήριοι, παίρνουν πιο πολλά χρήματα από την εργασία τους, συγκριτικά με εκείνους που δεν έρχονται σε συχνή ερωτική επαφή με το σύντροφό τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Manpower.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Angila Ruskin, στο Κέιμπριτζ της Βρετανίας, διαπίστωσαν ότι όσο πιο πολύ sεx κάνει κάποιος, τείνει να είναι πιο υγιείς σωματικά και ψυχικά, καθώς και πιο παραγωγικός και επιτυχημένος επαγγελματικά. Ως εκ τούτου, βάζει περισσότερα ευρώ στην τσέπη του.

Στην έρευνά τους συμμετείχαν 7.500 Έλληνες, ηλικίας 26-50 ετών που κατοικούν στη χώρα κι όχι στο εξωτερικό, οι οποίοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα δημογραφικά τους στοιχεία, την κατάσταση της υγείας τους, το επίπεδο σεξουαλικής δραστηριότητας τους, το καθεστώς της εργασιακής τους απασχόλησης και το ποσό χρημάτων που λαμβάνουν το μήνα.

Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι οι εργαζόμενοι που κάνουν sεx 2 ή 3 φορές την εβδομάδα κερδίζουν 4,5% περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τους λιγότερο σεξουαλικά δραστήριους συμπολίτες τους, ανεξαρτήτως φυσικής ή ψυχική υγείας.

Εκείνοι που δεν κάνουν καθόλου sεx, παίρνουν 3,2% λιγότερα χρήματα από τους πιο σεξουαλικά ενεργούς.

Επίσης, όσοι κάνουν πιο πολύ sεx είναι περισσότερο εξωστρεφής και έχουν χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και αρθρίτιδας.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι με προβλήματα υγείας που είναι σεξουαλικά δραστήριοι κερδίζουν 1,5% περισσότερα χρήματα, συγκριτικά με τα άτομα με παρόμοια συμπτώματα που δεν είναι το ίδιο σεξουαλικά δραστήρια.

Η έρευνα μας δείχνει ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα είναι δείκτης καλής υγείας, η οποία με τη σειρά της έχει συσχετισθεί με υψηλότερες οικονομικές απολαβές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου