Ρώσος αναλυτής «προβλέπει» επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε ρόλο Κασσάνδρας, ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Πετρ Μακεντόντσεφ «προβλέπει» τουρκική επίθεση στην Ελλάδα, μέσα από μία σειρά σχεδόν ασυνάρτητων συλλογισμών. Ο αναλυτής, στο κείμενό του στην ιστοσελίδα eurasiadaily.com καταδικάζει την αντι-ρωσική στάση της Δύσης και εξαίρει τη φιλορωσική στάση της Τουρκίας ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι λίαν προσφάτως η Ελλάδα ανήκει στις «μη φιλικές χώρες» της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, ο αναλυτής εκτιμά ότι η Τουρκία είναι μία ανερχόμενη δύναμη η οποία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ (στο οποίο όμως τυπικά ανήκει) επειδή αντιλαμβάνεται το οικονομικό συμφέρον που θα αποκομίσει συνεργαζόμενη με την Τουρκία.

Ο Μακεντόντσεφ καταλήγει το συμπέρασμα ότι «η Τουρκία είναι πιθανό να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας, παρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Ιράν.

Μετά από αυτό, η Αγκυρα μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα από τις ενεργές εχθροπραξίες.

Και εκεί, βλέπετε, πριν τις εκλογές του 2023, μάλλον θα πραγματοποιήσει την «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου και την «επιχείρηση προστασίας των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», ενώ, μέχρι τότε, οι Ελληνες και άλλοι Ευρωπαίοι θα αισθάνονται πραγματικά τις οικονομικές επιπτώσεις της ρήξης με τη Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου