Συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας για φορολογικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σε ευαίσθητα φορολογικά αντικείμενα εσόδων, αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας όσον αφορά το τελωνειακό καθεστώς 42 (εισαγωγή – θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία και επαναποστολή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ), βρίσκεται στο επίκεντρο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανισμών, εγκαινιάζεται και απευθείας γραμμή επικοινωνίας των δύο Αρχών, για συναλλαγές με υψηλό βαθμό προτεραιότητας, με σκοπό την άμεση αντίδραση των ελεγκτικών αρχών των δύο χωρών σε περιπτώσεις καταστρατήγησης.

Η εξειδίκευση της συνεργασίας ΑΑΔΕ- Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας θα αποτελέσει αντικείμενο τεχνικής ομάδας εργασίας των δύο φορέων.

Παράλληλα, στο πεδίο της πρόληψης και καταστολής της καταστρατήγησης περί ΦΠΑ, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, για την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε εξειδικευμένα ελεγκτικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου