Erdoğan’ın köpeği: Το “τσιράκι” του Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα για να προκαλέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αφού του κατέσχεσε τα πάντα το 2014 και τον αφάνησε πολιτικά ο Ερντογάν, ο Μουσταφά Σαρίγκιουλ, αυτοαποκαλούμενος συγγραφέας, ήρθε στην Ελλάδα για να εκτελέσει ένα ακόμη σχέδιο της τουρκικής προκλητικότητας!

Ανοιξε στο κέντρο της πρωτεύουσας, μία τουρκική σημαία, λέγοντας ότι “εμείς είμαστε εδώ”, ενώ η κίνησή του αυτή πήρε αμέσως διαστάσεις στον τουρκικό τύπο που ήταν έτοιμος να “καλύψει” την επιτυχία του Σαριγκιούλ.



Ο 66χρονος πρώην Δήμαρχος, έκανε μία δήλωσε δήθεν φιλειρηνική λέγοντας: “Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα. Μην ελπίζεις στην Αμερική, ψάξε τη φιλία στην Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε τα χέρια σου από τα όπλα. Έλα στην ειρήνη. Κοίτα εμείς είμαστε εδώ”.

Στο τέλος του μηνύματός άνοιξε την τουρκική σημαία που κρατούσε. Το όλο περιστατικό, διάρκειας μόλις 15 δευτερολέπτων, ο Τούρκος πολιτικός το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.


Ο Σαριγκλιούλ

Ειδικότερα, ο Μουσταφά Σαρίγκιουλ, πρώην δήμαρχος της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης και ηγέτης στο εξωκοινοβουλευτικό “Κόμμα Αλλαγής της Τουρκίας” υπήρξε επί χρόνια στέλεχος στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι που συγκρούστηκε με την ηγεσία του κόμματος και αποχώρησε δημιουργώντας τον δικό του πολιτικό φορέα.

Εκλεγόταν επί 15 συναπτά έτη δήμαρχος του Δήμου Σισλί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μιας συνοικίας με εντονή παρουσία μειονοτικών ψηφοφόρων, κυρίως Αρμενίων, Ελλήνων και Εβραίων, με την ψήφο των οποίων έβγαινε δήμαρχος.


Ανακωχή με Ερντογάν!

Ο Μ. Σαριγκιούλ, σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει και την διαφορά εν μέσω της τουρκικής προκλητικότητας, εάν πίσω του δεν έφερε το παρασκήνιο της “ανακωχής” που έχει υπογράψει με τον Ερντογάν, αφού όπως προείπαμε στην αρχή του ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος πολιτικός, το 2014 με έναν νόμο “σκούπα”, του κατασχέθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία για να πάψει να είναι το πολιτικό εμπόδιο του Ερντογάν στις επιδιώξεις του στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο.

Όπως έγραψε τότε η Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέιλυ Νιούς το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων Ταμιευτηρίου της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Μουσταφά Σαριγκιούλ και εννέα ακόμη πιστωτές δεν εξόφλησαν δάνειο ύψους τριάμισυ εκατομμυρίων δολαρίων, που έλαβαν το 1998.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ δήλωσε – τότε –  ότι η προκλητική, όπως τη χαρακτήρισε ενέργεια, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χειραγώγηση, από πανικόβλητους ανθρώπους, των κρατικών θεσμών για πολιτικούς σκοπούς.

Έτσι, η σχέση των δύο ήταν μονόδρομος, με τον Ερντογάν και τον Σαριγκιούλ να υπογράφουν μία ιδιαίτερη “ανακωχή” και ο ένας να στηρίζει τον άλλο στις πολιτικές του επιδιώξεις χωρίς να υπαναχωρεί δημοσίως από τις αρχικές του απόψεις. Στο παρασκήνιο, η επαφή τους είναι συχνή, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος τον συμβουλεύεται για πολλά θέματα “κοινωνικής παρέμβασης” όταν αυτό κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου