ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ! Χιλιάδες Ξανθιώτες μουσουλμάνοι εργάτες, «αντικείμενο» στυγνής εκμετάλλευσης! Ανάρτηση σταθμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ! 
Σκληρή επίθεση Στέργιου Γιαλάογλου σε πολιτεία, βουλευτές και "εργολάβους" εργατών Ναυπηγείων για τον θάνατο του 39χρονου από τα Μελίβοια!

Με το άφθονο χρημα τους οι «εργολάβοι», χρηματοδοτούν εκλογές δημάρχων και βουλευτών, γινονται ένας μηχανισμος διαμόρφωσης εργατικής και εκλογικής πελατείας, κάνουν δωρεες εκμαυλίζοντας συνειδήσεις, εκμεταλλευόμενοι το ανύπαρκτο κράτος που έχει εγκαταλείψει το άφθονο και ικανότατο Εργατικο δυναμικό της περιοχής στην τύχη του.

Σκληρή επίθεση με αιχμές και κατά της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και κατά των 3 βουλευτών Νομών Ξάνθης, εξαπέλυσε ο γνωστός δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ανάρτηση που έκανε μέχρι σήμερα στο fb,  αναφέροντας σε αυτήν ΑΛΗΘΕΙΕΣ που κανείς δεν τόλμησε να καταγγείλει ....  μέχρι σήμερα.

Αυτούσιο όλο το άρθρο:

Η θυσία Ελλήνων μουσουλμάνων εργατών από την ορεινή περιοχή του Ν. Ξάνθης στα ναυπηγεία της Γερμανίας και της ΒΔ Ευρώπης συνεχίζεται. Ένας νέος συμπατριώτης μου, από τα Μελιβοια Ξάνθης, 39 χρόνων σκοτώθηκε εν ώρα εργασιας πέφτοντας από μεγάλο ύψος στα ναυπηγεία του Κιέλου συνεπεια βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Χιλιάδες Ξανθιωτες μουσουλμάνοι που μετανάστευσαν λόγω της μεγάλης ανεργίας και απασχολούνται σε βαριές εργασίες στο εξωτερικό (αμμοβολές σε ναυπηγεία, κατασκευαστικές εργασίες σε μεγάλα έργα) υπο απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς μέτρα ασφαλείας, χωρίς ασφάλιση πολλές φορές, με υψηλές αλλά και μαύρες αποδοχές, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεσάζοντες εργολάβους που έστησαν ολόκληρο μηχανισμό δανεισμού τους σε τρίτους προκειμένου να αλλοιώνεται η εργασιακή σχέση και να καθίσταται δυσδιάκριτη η ευθύνη του εργοδότη, ο οποίος εν τελει δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση έναντι του ίδιου και των οικείων του.

Θάνατοι από εργατικά ατυχήματα αλλά και αναπηρίες πολλές φορές βαρύτατες σημαδεύουν οικογένειες της ορεινής περιοχής σε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που μοιαζει να έχει παγιωθεί ως καθεστώς.

Οι εργολάβοι ντόπιοι επίσης, πανίσχυροι, εχοντας πολλές φορές διαφθείρει μηχανισμούς ακόμη και σε προηγμένες χώρες όπως η Γερμανια, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γαλλία, πλουτίζουν με τις ζωές και τις αναπηρίες δεκάδων ή και εκατοντάδων άτυχων μεροκαματιάρηδων.

Με το άφθονο χρημα τους, χρηματοδοτούν εκλογές δημάρχων και βουλευτών, γινονται ένας μηχανισμος διαμόρφωσης εργατικής και εκλογικής πελατείας, κάνουν δωρεες εκμαυλίζοντας συνειδήσεις, εκμεταλλευόμενοι το ανύπαρκτο κράτος που έχει εγκαταλείψει το άφθονο και ικανότατο Εργατικο δυναμικό της περιοχής στην τύχη του.

Οι τρεις βουλευτες, δυο μάλιστα εξ αυτών μουσουλμάνοι σιωπούν ύποπτα και εγκληματικά από φόβο και συμφέρον. Ο κυβερνητικός βουλευτής, ούτως η αλλως άφαντος και άτολμος, δείχνει αδιάφορος αφού δεν προσδοκά τίποτε από τόν πληθυσμό της ορεινής περιοχής.

Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται και η περιοχή μαραζώνει, ενω η κρατική αδιαφορία, ευνοεί αυτό το ιδιότυπο παρακράτος των εργολάβων που κερδίζει πάνω στην πλατη των οικονομικων μεταναστών που χάνουν την ζωη και την σωματική τους αρτιμελεια σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθηκες, που δεν αρμόζουν σε οργανωμένη κοινωνία.

Ζωές χανονται, αναπηρίες πολλαπλασιάζονται και η ένοχη σιωπή απλώνεται καθώς οι πολιτικοί της περιοχης, οι εκπρόσωποι της μειονότητας ειναι οργανα των πανίσχυρων εργολάβων, χορηγών οιασδηποτε κίνησης. Η σχέση των εργολάβων με το Τουρκικο Προξενείο επίσης διακριτη και δεδομένη.

Ως πότε θα στεκόμαστε αδιάφοροι θεατές; Ως πότε η Πολιτεία θα κοιμάται;

Μηπως η αδράνεια και η ανικανότητα των εκλεγμένων επιτάσσει να αναλάβει η Πολιτεια το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και να σκύψει στην περιοχη, να δώσει κίνητρα απασχόλησης στον κόσμο και να ανακοπεί η αιμορραγία της μετανάστευσης;

Νέοι άνθρωποι χανονται! Η ζωη τους αξίζει τελικά; Ή μήπως τα φράγκα των εργολάβων αξίζουν περισσότερο;

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου