Κατά 1,3% μειώθηκε το μισθολογικό κόστος στο σύνολο της οικονομίας στο α’ τρίμηνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι επιχειρήσεις «ψαλιδίζουν» το μισθολογικό κόστος με άμεσα θύματα βεβαίως τους εργαζομένους. Η μείωση αυτή αποτυπώνεται πλέον και στατιστικά, τουλάχιστον σε επίπεδο μέσου όρου.

Έτσι, μείωση 1,3% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), στο σύνολο της οικονομίας εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2021, έναντι αύξησης 6,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2021 προς το 2020.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σημείωσε μείωση 1,9%, έναντι αύξησης 5,8% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2021 προς το 2020.

Ενώ, ο δείκτης με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, παρουσίασε μείωση 1,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2021, έναντι αύξησης 6,5% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2021 προς το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου