Αναγόρευση του διακεκριμένου προπονητή της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου κ. Otto Rehhagel σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Επετειακού 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, έλαβε χώρα με ιδιαίτερη αίγλη και λαμπρότητα και η Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. του κ. Otto Rehhagel, του διακεκριμένου προπονητή που οδήγησε την Εθνική μας Ομάδα στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2004.

  Την τελετή έναρξης του 30ου Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ηΠρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Sibylla Bendig, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, των τοπικών αρχών, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφάλειας και πλήθος κόσμου.

  Παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου κατακτώντας την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, οι διεθνείς βετεράνοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας, Τάκης Φύσσας, Ζήσης Βρύζας, Γιώργος Καραγκούνης, Φάνης Κατεργιαννάκης, Παντελής Καφές και ο άμεσος συνεργάτης του Γερμανού τεχνικού Γιάννης Τοπαλίδης.

  Ακολούθησε η τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης του κ. Otto Rehhagel. Με ενθουσιασμό και θέρμη ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Χειρουργικής Αλέξανδρος Χ Πολυχρονίδης, εξήρε την προσωπικότητα και τη διεθνή αναγνώριση του τιμώμενου αναφέροντας ότι σήμερα ζούμε πάλι τις στιγμές εκείνες που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας, αποτελούν αξέχαστη ανάμνηση και μας θυμίσουν τον θρίαμβο με συναισθήματα ενθουσιασμού και περηφάνειας.

  Στην προσφώνησή της η Κοσμήτορας Καθηγήτρια Ελένη Δούδα χαρακτηριστικά επισήμανε ότι: ‘’Ο Otto Rehhagel δίκαια χαρακτηρίστηκε ο ‘’αρχιτέκτονας’’ της ομάδας του 2004 καθώς δημιούργησε μια συγκροτημένη ομάδα και με το ζωογόνο πάθος του, πλημμύριζε με ικανοποίηση και κίνητρα τους παίκτες του. Τους ενέπνεε, τους αφύπνιζε, τους δημιουργούσε πάθος για έναν κοινό, ομαδικό στόχο και τους ωθούσε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ακολουθήσουν με τη δύναμη της ελληνικής τους ψυχής μια διαδρομή, που ο ίδιος είχε ήδη χαράξει στη σκέψη του, χτίζοντας το Ελληνικό Θαύμα του ΕURO 2004… Τιμώμενε, μας παρασύρατε σε ένα συναρπαστικό, ‘’φαινομενικά’’ ακατόρθωτο ταξίδι… καταφέρατε να ενώσετε όλους τους Έλληνες και μας γεμίσατε εθνική περηφάνεια… κάνατε την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα της οικουμένης… η παρουσία σας στην Εθνική Ομάδα, άφησε πίσω της ένα ισχυρό αποτύπωμα στην Ιστορία του Αθλητισμού στη χώρα μας, το οποίο δεν θα ξεθωριάσει, ούτε θα σβήσει, όσα χρόνια και να περάσουν. Πράγματι, είχατε μονάχα μια στιγμή στη διάθεσή σας και καταφέρατε να την κάνετε αιωνιότητα…’’

  Ο Έπαινος του τιμώμενου εκφωνήθηκε από την Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του Δ.Π.Θ., Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, και ακολούθησε η ανάγνωση του Ψηφίσματος της Έγκρισης και της Αναγόρευσης στην ελληνική γλώσσα από την Κοσμήτορα της Σχολής και Πρόεδρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α Καθηγήτρια Ελένη Δούδα και στην γερμανική από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 30ου Συνεδρίου, Καθηγητή Αθλητιατρικής Γιώργο Γκοδόλια.

  Την περιένδυση του κ. Rehhagel με την τήβεννο του Πανεπιστημίου και την επιτηβέννιο κορδέλα της Σχολής από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ακολούθησαν η προσφορά των παπύρων και των ψηφισμάτων καθώς αναμνηστικό δώρο, μια καλαίσθητη έκδοση με αναμνηστικές φωτογραφίας από την πορεία του τιμώμενου στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου το 2004. Η Τελετή Αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Otto Rehhagel με θέμα: “Χτίζοντας το Ελληνικό θαύμα του Euro 2004”.

  Το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δρώμενο από τις φοιτήτριες της Ειδικότητας Ρυθμικής Γυμναστικής, απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα καθώς ήταν αφιερωμένο στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004, όπου αναδύθηκε το ‘’τιμημένο τρόπαιο του Euro 2004’’, που δέσποζε πάνω στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής και προκαλούσε ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στο κατάμεστο από πλήθος Κεντρικό Αμφιθέατρο του Τ.ΕΦ.Α.Α. ‘’Γεώργιος Παπαδριέλλης’’.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου