Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού θα δείξει 32 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ζέστη, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει έως και τους 32 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές δεν θα λείψουν οι συννεφιές και οι τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι.

  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο και κεντρικο Αιγαίο, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, της κεντρικης και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα “Καιρικά Νέα Θράκης” για την Θράκη αναλυτικά προβλέπεται, μετά την τριήμερη ανάπαυλα, να επιστρέψει η αστάθεια του καιρού από σήμερα Κυριακή 22/5.

Αναλυτικότερα η Κυριακή θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την Θράκη προς το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες περιμένουμε συνθήκες αστάθειας δηλαδή μπόρες και σποραδικές καταιγίδες όχι όμως παντού.

  • Στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης που φαίνεται να επηρεάζεται και μεγάλο κομμάτι του νομού.

Στον νομό Ροδόπης στα ορεινά τμήματα κυρίως από την Κομοτηνή και δυτικότερα ενώ και εδώ δεν αποκλείεται οι μπόρες η κάποια καταιγίδα να κινηθεί αρκετά νότια και να επηρεάσει πεδινά τμήματα.

Στον Έβρο η αστάθεια θα είναι αρκετά πιο περιορισμένη από τους άλλους δύο νομούς και να εστιάζεται στα ορεινά τμήματα του νότιου Έβρου.

Αναλυτικά η προγνωση καιρού της ΕΜΥ

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου