Φοιτητική κατοικία: Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος μέσω Εφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο χρόνος είναι χρήμα για τους φορολογούμενους με παιδιά, τα οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη μακριά από τόπο διαμονής της οικογένειας και ενοικιάζουν κατοικία. Όσο πιο γρήγορα υποβάλουν οι γονείς τη φορολογική δήλωση τους τόσο πιο γρήγορα θα λάβουν και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2022 την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

  Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι με προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο θα πρέπει στον πίνακα 12 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης με το κωδικό «Αριθμός παροχής ρεύματος» να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων τους που σπουδάζουν στο εσωτερικό για να «ξεκλειδώσουν» επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

  Επίσης στις νέες στήλες των πινάκων των περιπτώσεων 11, 12 και 13 με τίτλο «Αριθμός Δήλωσης Μίσθωσης» πρέπει να αναγράψουν τον αριθμό της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της αντίστοιχης σύμβασης μίσθωσης, ο οποίος είναι απαραίτητος για την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σημειώνεται ότι οι νέοι κωδικοί 818, 820 και 822 συμπληρώνονται σε περίπτωση που στη συγκεκριμένη μίσθωση έχει συμβληθεί ο/η σύζυγος ή αυτή αφορά σε κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που δεν έχει αποκτήσει από κοινού με τον/την υπόχρεο.

  Με τις κινήσεις αυτές οι φοιτητές με κατανάλωση ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα θα λάβουν επιδότηση 42 ευρώ για τον Ιανουάριο, 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο και 39 ευρώ για τον Μάρτιο, δηλαδή συνολικά 120 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους και βέβαια θα επιδοτούνται και τους επόμενους μήνες με βάση τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης. Οι αναδρομικές εκπτώσεις θα φανούν στους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

  Έτσι, με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης ανοίγει ο δρόμος ώστε να καταβληθούν αναδρομικά από τον Ιανουάριο οι επιδοτήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στους φοιτητές. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να έχει συναφθεί μισθωτήριο συμβόλαιο το οποίο να έχει αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ στο myAADE.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου