Φρίκη στην Ξάνθη: Βασάνισαν και παλούκωσαν έγκυο γάτα - Eπικήρυξαν τον δράστη με 2000 ευρώ, τι κατήγγειλε η Μαρία Ζαφειριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ένα ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε την Κυριακή 20/3 στην Ξάνθη, με τους κατοίκους να έρχονται αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα.


Μία γάτα, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος, κείτονταν νεκρή σε κεντρικό σημείο, με ένα αιχμηρό ξύλο να έχει διαπεράσει όλο το σώμα του άτυχου ζώου. Το ειδεχθές αυτό και αναίτιο έγκλημα, το οποίο, θυμίζεται, τιμωρείται ως κακούργημα με ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στους φιλόζωους και όχι μόνο.

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία, το ζώο ήταν ζωντανό τη στιγμή που ο άγνωστος το παλούκωνε με το αιχμηρό ξύλο.

Η φιλοζωική οργάνωση «Αδέσποτα Ξάνθης» έχει επικηρύξει με 2.000 ευρώ τον δράστη, ενώ προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό σε όποιον παράσχει ανώνυμα πληροφορίες για το σοκαριστικό συμβάν. 

Τι δήλωσε η  πρόεδρος της οργάνωσης, Άννα Μαρία Ζαφειριάδου στο Iefimerida.gr:

«Έχω ζήσει πολλές κακοποιήσεις. Η βιαιότητα, ο τρόπος που το ζώο ζωντανό το παλουκωσαν μέχρι την κοιλιά στην οποία βρέθηκε κομμάτι ξύλο, δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Ένα έγκυο ζώο. Ντρέπομαι. Και φοβαμαι»!

Οι φιλόζωοι της περιοχής μάλιστα έχουν σοβαρά παράπονα από τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές. Η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου συνεχίζει:

«Μετά το πρώτο σοκ με το ζωάκι, η αντιμετώπιση από την αστυνομία με σόκαρε, με εξαγρίωσε και αντιλήφθηκα το μέγεθος της ασχετοσύνης των ανθρώπων που εμείς ζητάμε να καταγγείλουν τα εγκλήματα ο κόσμος!

Η διαδικασία θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρη. Αντίθετως, η άγνοια των αστυνομικών είναι τρομακτική! Διέταξα εγώ νεκροψία. Εγώ έβγαλα το ξυλο από το ζώο. Αναρωτήθηκα αν μπορούν να πάρουν αποτυπώματα. Μου είπαν όχι. Δεν είμαι αστυνομικός, δεν ξέρω πως γίνεται η διαχείριση κακουργήματος, αλλά είμαι βεβαιη πως μόνο έτσι δεν γίνεται!

Κατά συνέπεια όταν σε ένα τέτοιο περιστατικό αυτή είναι η αντιμετωπίση. Φανταστείτε τι γίνεται σε απλές αλυσοδέσεις και άλλες κακοποιήσεις».

Επιμόρφωση των αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασίες επιμόρφωσης των αστυνομικών, για τη διαχείριση αυτών των θλιβερών περιστατικών, σε συνεργασία με το Zero Stray Academy.

Συζητείται, δε, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ειδικού γραφείου των αστυνομικών υπηρεσιών για τη διαχείριση της κακοποίησης των ζώων και 5ψηφιος αριθμός καταγγελιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου