Ακριβό το ψωμί και διπλάσια η τιμή της Λαγάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Κοσμοσυρροή το περασμένο Σάββατο από τους Ξανθιώτες στα πρατήρια άρτου, για να μην πληρώσουν διπλή τιμή τη λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα

  Διπλάσια ήταν την Καθαρά Δευτέρα η τιμή της Λαγάνας, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Ξανθιώτες να σπεύσουν από το προηγούμενο Σάββατο στα πρατήρια άρτου για να γλιτώσουν το «καπέλο» στην Τιμή.

  Ακριβό το ψωμί, πιο ακριβή όμως η Λαγάνα, που τη Δευτέρα λόγω ενός άτυπου εθίμου, το οποίο αποτελεί πλέον δεδομένο, χωρίς κανέναν λόγο άγγιζε στην Ξάνθη τα 2,20 ευρώ.

  Τώρα το αν την Καθαρά Δευτέρα τα άλευρα είναι πιο ακριβά ή το κόστος παραγωγής της λαγάνας επίσης, δεν το γνωρίζω, αλλά όσες φορές και να ασχολήθηκα με την αδικία αυτή, το να πληρώνεις δηλαδή σε διπλάσια τιμή το ίδιο παρασκεύασμα, άκρη δεν έβγαλα, μιας οι αρτοποιοί, τονίζουν πως επειδή είναι αργία και αυτοί δουλεύουν θα έπρεπε να ανταμειφτούν παραπάνω από όσο τις υπόλοιπες ημέρες.

  Όσο και να κουβεντιάσουμε το συγκεκριμένο θέμα, θα καταλήγουμε πάντα σε ατέρμονες συζητήσεις που δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί και από την μια ο κόσμος έχει το δίκιο του να διαμαρτύρεται και από την άλλη οι αρτοποιοί, έχουν τη δική τους αιτιολογία που την στηρίζουν με νύχια και με δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου