Καιρός- Καθαρά Δευτέρα: «Κούλουμα» με βροχές και καταιγίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Άστατο και χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένονται βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το Σάββατο και θα εμφανιστούν βροχές στα νησιά του Αιγαίου και στη Στερεά Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχίσουν όλες τις βραδινές ώρες, μέχρι και το πρωί της Κυριακής, όπου οι βροχοπτώσεις θα μετατοπιστούν στην Εύβοια και τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας:

Την καθαρά Δευτέρα, σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου