Ακρίβεια: Έρχεται και νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η ελπίδα και οι προσδοκίες των καταναλωτών για πτώση στις τιμές των καυσίμων, όχι απλώς δύσκολα θα επιβεβαιωθούν, αλλά έρχεται και νέο κύμα ανατιμήσεων!

Εντός της εβδομάδας και στην ελληνική αγορά αναμένεται να προκληθούν νέες ανατιμήσεις στην τιμή των καυσίμων, εξαιτίας της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Για τέταρτη ημέρα οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ε.Ε. εξετάζει σοβαρά την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού, «τιμωρώντας» τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το πετρέλαιο Μπρεντ ενισχύθηκε έως 3,2% στα 119,35 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή είναι αυξημένη πάνω από 7% σε σχέση με την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα 115 δολάρια το βαρέλι, ενώ το προηγούμενο τριήμερο σημείωσε άνοδο κατά 18%. To συμβόλαιο λήξης Μαΐου έκανε άλμα 3% στα 113,21 δολ/βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά που η τιμή του WTI ξεπερνά τα 110 δολάρια εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

«Με το λαμπάκι αναμμένο οι οδηγοί»

Ήδη στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο λόγω των διεθνών εξελίξεων!

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτολογλου, προέβλεψε πως έρχεται νέα αύξηση τιμών μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε πως «οκτώ στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη έρχονται με το λαμπάκι αναμμένο, είναι στα όρια»!

Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης (χθες Δευτέρα) μεταφέρουν πως η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν €2,042 ανά λίτρο και των 100 οκτανίων €2,220 ανά λίτρο. Το diesel κίνησης διαμορφώνεται στο €1,907 και το πετρέλαιο €1,505 το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου