Έβρος: Η πανδημία φέρνει λουκέτο στους πολιτιστικούς συλλόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δεκάδες σύλλογοι στον Έβρο στην πλειονότητα πολιτιστικοί με διευρυμένες δράσεις και μέλη, που ξεπερνούν τα 5.000 άτομα κάθε ηλικίας κοντεύουν να μείνουν εκτός λειτουργίας ελέω κορονοϊού, όπως δηλώνουν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Πρόεδρος του Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή» κ. Ευαγγελία Καραγιάννη και ο Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Ομίλου Ορφέας, κ. Ζήσης Καραϊσαλίδης.

Αυτή η δίχρονη απουσία και απραξία των δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων του νομού συσσώρευσε προβλήματα και παράπονα, οδηγώντας σε λύσεις που ούτε τις είχαν ποτέ φανταστεί…

Παράπονα διαμαρτίες ανθρώπων, που δίνουν τη ζωή τους για την διατήρηση της παράδοσης και της Θρακιώτικης κουλτούρας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αφού πλέον τα έξοδα είναι υπέρογκα και δεν μπορούν να τα αντέξουν τα ταμεία τους.

Προέδροι των συλλόγων που έως τώρα, όπως αναφέρουν ήταν αγαπητοί και πρόσφεραν σε όποιον ζητούσε την συνδρομή τους, τώρα μένουν στο περιθώριο, διότι τα λειτουργικά έξοδα είναι δυσβάσταχτα.

Δεν υπάρχουν συνδρομές μας είπαν αφού δεν έχουμε προσέλευση, δεν υπάρχουν εκδηλώσεις δεν υπάρχουν ημερολόγια και τόσα άλλα που γέμιζαν τον κουμπαρά, ώστε να είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους.

Οι ιδιόκτητες δείχνουν κατανόηση αλλά για πόσο;

Ζητούν το μισό ενοίκιο, όπως στην περίοδο της πανδημίας, αλλά οι Σύλλογοι πια δεν έχουν κόσμο και δεν γνωρίζουν αν θα τον μαζέψουν ποτέ.

“Αβίαστα όλα οδηγούν στο κλείσιμο… Κι αν κάτι κλείσει δεν ανοίγει ξανά”, αναφέρουν.

Τα υγειονομικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν δεν εφαρμόζονται στην πράξη… και θεωρούν σίγουρο πως εκατοντάδες άτομα σε όλο τον Έβρο μένουν εκτός δράσης… Δεν θα υπάρχει η διέξοδος του Σαββατοκύριακου δεν θα υπάρχει η συνέχεια στην παράδοση, αφού πολλοί σύλλογοι θα αποφασίζουν τις μέρες αυτές τι θα κάνουν, όπως λένε.

Γίνονται κάποιες επαφές σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά λένε πως “δεν ιδρώνει το αυτό κανενός. Δεν τους ενδιαφέρει… Φαίνεται ότι δεν θέλουν την παράδοση”. Τους έχουν, όπως λένε, αφήσει στο έλεος του θεού, χωρίς να υπολογίζουν την προσφορά τόσων συλλόγων, όταν Περιφέρεια Δήμοι και εκκλησία ζητούσε την συνδρομή τους. Τώρα τα πράγματα αντιστράφηκαν και οι σύλλογοι ζητούν την στήριξη τους.

Πηγή:ΕΡΤ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου