Στα κάγκελα οι Ξανθιώτες από τις υψηλές τιμές σε καύσιμα και ενέργεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια


Γιγαντωμένο το πρόβλημα στην Περιφέρεια από ότι στο κέντρο της χώρας, λόγω ανεργίας αλλά και χαμηλών μισθών.

  Είπα σήμερα μήπως και ξεκινούσα τον καθημερινό σχολιασμό μου με κάτι ευχάριστο, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό μιας και δέχθηκα δεκάδες παράπονα από συμπολίτες μας, για τις τιμές σε καύσιμα και ενέργεια.

  Καθημερινά και ένα σπίτι κλαίει στην Ξάνθη, μιας και η ζωή πλέον έγινε πανάκριβη με αποτέλεσμα πολλοί από τους συμπολίτες μας, να αφήνουν πίσω τους απλήρωτους λογαριασμούς, προκειμένου να μπορέσουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

  Την ίδια ώρα, στα κάγκελα είναι οι Ξανθιώτες, που βλέπουν καθημερινά το ράλι ανόδου των τιμών σε καύσιμα και αισθάνονται ανυπεράσπιστοι σε αυτήν την αισχροκέρδεια που μαστίζει τη χώρα αλλά και την περιοχή μας ειδικότερα.

  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εχθές σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδος, οι αυξήσεις στις τιμές είναι παράλογες και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, αφού η Ρωσία ούτε την στρόφιγγα έκλεισε, ούτε ανέβασε τις τιμές πώλησης, φωτογραφίζοντας τα διυλιστήρια της χώρας μας και αφήνοντας αρκετές αιχμές, ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν έχει συσταθεί ακόμη ο φορέας διατήρησης αποθεμάτων καυσίμου.

  Οι Ξανθιώτες καίνε περισσότερη βενζίνη στο να κάνουν βόλτες ψάχνοντας το πιο πρατήριο είναι πιο φθηνό, από τη διαφορά που θα πλήρωναν αν σταματούσαν σε ένα τυχαίο πρατήριο. Οι πρατηριούχοι από την άλλη, τονίζουν πως οι τιμές στα καύσιμα δεν οφείλονται σε δική τους πρωτοβουλία, μιας και όταν προμηθεύονται ακριβά, είναι λογικό να πουλούν ακριβά για να μπορέσουν να βγάλουν ένα κέρδος.

  Η κατάσταση έχει ξεφύγει και καθημερινά χάνονται αρκετά χρήματα από την τσέπη των συμπολιτών μας, που βλέπουν αρκετά δυσοίωνο το μέλλον τους στην περιοχή, με μια αγορά που στενάζει και με την αγοραστική δύναμη να έχει μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό.

  Τρομακτικότερο όλων βέβαια, είναι το σενάριο που θέλει να βλέπουμε τις επιπτώσεις των όσων τώρα ζούμε, μέσα στο καλοκαίρι όπου η χώρα περιμένει την Τουριστική Περίοδο για να δει τα ταμεία της να γεμίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου