ΑΟΞ: "Αποχαιρετισμός" στα όπλα! ‘Ηττα στο 89' από τον προτελευταίο Ολυμπιακό Βόλου με 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το γνωστό αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, "Αποχαιρετισμός στα…όπλα",  θύμισε η σημερινή τραγική  ήττα της Ξάνθης στο Βόλο από τον προτελευταίο   στο βαθμολογικό πίνακα  Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 1-0

Το γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Βερνάρδος στο 89’ λεπτό.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Με τον Θοδωρή Βερνάρδο -ανήμερα της ονομαστικής εορτής του- να πετυχαίνει το γκολ στο 89’ ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το τρίποντο απέναντι στην Ξάνθιη, όπως και σημαντική βαθμολογική ανάσα. Έτσι το ντεμπούτο του Τίμου Καβακά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου συνδυάστηκε με μία νίκη η οποία μπορεί να δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε καλύτερο πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την Ξάνθη και δίκαια κατέκτησε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, απέναντι στην τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Α’ Ημίχρονο

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο 45λεπτο και για τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία στο πρώτο τέταρτο και δημιούργησαν μία καλή στιγμή στο 13’, όταν ο Γραικός έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ξύδας στο πίσω δοκάρι επιχείρησε να τροφοδοτήσει τον Κουντουριώτη μπροστά από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Παπάζογλου με προβολή πήρε τη …μπουκιά από το στόμα του επιθετικού του Ολυμπιακού Βόλου. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Τίμος Καβακάς σήκωσε για προθέρμανση τον Όσκαρ Σιαφά, τον οποίο πέρασε στη θέη του Κουντουριώτη με την έναρξη της επανάληψης. Στο 34’ ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Κρητικό να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, ο προωθημένος Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ξάνθη επιχειρούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού Βόλου, κυρίως από την αριστερή πλευρά της άμυνας των γηπεδούχων δεξιά, με τον Σκοπελίτη να έχει σωστές τοποθετήσεις και να ανακόπτει τις περισσότερες προσπάθειες.

Β’ Ημίχρονο

Στο 52’ η Ξάνθη έγινε απειλητική, όταν ο Μάνγκα έχασε τη μπάλα στο κέντρο, με τον Κρητικό να βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση, να περνάει τον Φιλίπποβιτς, αλλά ο Ξενοδόχοβ πρόλαβε στο ανοιχτό κοντρόλ που έκανε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων και έδιωξε τον κίνδυνο. Στο 52’ ο οΜανγκα λάθος στο κέντρο ο Κρητικός πέρασε και τον Φιλίποβιτς, αλ λά άνοιξε τη μπάλα με τον Ξεονοδόχοβ να πέφτει στα πόδια του και να κερδίζει και το φάουλ και να σημάνει με τα ον τρόπο αυτό λήξη συναγερμού για την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Ξάνθη δεν ήταν απειλητική

Στο 57’ ο Ντος Σάντος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαρκοπουλιώτης που μόλις είχε περάσει στο γήπεδο, ως αλλαγή στη θέση του Μάνγκα, έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Ίζο έδειξε τα αντανακλαστικά του και έδιωξε, πέφτοντας στη γωνία του.

Στο 66’ ο Ξύδας επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά, ο Γραικός στο πίσω δοκάρι αφύλαχτος, επιχείρησε να κάνει κοντρόλ, δίνοντας το χρόνο στον Ίζο να πέσει στα πόδια του και να απομακρύνει τη μπάλα.

Στο 76’ ο Σκοπελίτης από αριστερά, ο Ξύδας έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα για λίγο.

Στο 85’ ο Ξύδας βγήκε σε αντεπίθεση από τα αριστερά, διένυσε όλο το γήπεδο, σύγκλινε προς τα μέσα κι έκανε το σουτ, το οποίο ήταν απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι ενώ ο Σιαφά περίμενε την πάσα.

Στο 89’ ο Βερνάρδος ήταν ο λυτρωτής για τον Ολυμπιακό Βόλου με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ξύδα.

Ολυμπιακός Βόλου (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Μάνγκα (56’ Μαρκοπουλιώτης), Κόλα (70’ Κότος), Ξύδας, Κουντουριώτης (46’ Σιαφά), Ντος Σάντος (70’ Γκαργκαλατζίδης), Βερνάρδος (94’ Παπακώστας).

Ξάνθη (Κ. Ανυφαντάκης): Ίζο, Μιχαήλ (81’ Μπάτζιος), Γκάβριτς (62’ Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Κρητικός, Ουνγιαλίδης, Αλί Μπαμπά, Γκινσάρι, Παπάζογλου, Δόρης

(σ.σ. Για να δούμε έστω σήμερα, ο Μπιλ Πάπας θα πάρει την μεγάλη απόφαση να ΔΙΩΞΕΙ εν ψυχρώ τον άνθρωπο που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το φετινό «χάλι» της ομάδας και ακούει στο όνομα Ιεροκλής Στολτίδης;

Για να δούμε…)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου