Παρουσίαση βιβλίου από το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης «Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827» της Έλενας Τάτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο Προγραμματισμού σχολικών δράσεων για το σχολικό έτος 2021-2022, το 2Ο Γυμνάσιο Ξάνθης επιθυμώντας το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία  διοργανώνει την Educational Policies of the Greek Nation the years before and during the Greek War of Independence 1821-1827 – «Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827» της κ. Έλενας Τάτσιου.

Το βιβλίο θα προλογίσει η πρώην Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας στην ΑΜΘ κ. Συμεωνίδου  Μεταξένη. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου θα προβάλουν  παρουσίαση με τις σημαντικότερες ενότητες του βιβλίου συνοδεία μουσικού σχήματος του 2ου Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», στην Καπναποθήκη Π.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, θα λάβουν χώρα και οι εξής δράσεις:

  • Έκθεση Πυρογραφίας  με πίνακες τουκ. Δετσαρίδη Δημητρίου, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
  • Αποκαλυπτήρια πίνακα Πυρογραφίας που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.
  • Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, πιστών αντιγράφων φορεσιών της εποχής του 1821,  σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Η διοργάνωση  του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης θα είναι ανοικτή στην τοπική κοινωνία και επισκέψιμη από όλα τα σχολεία της Ξάνθης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 14 έως και 25 Μαρτίου 2022.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του  Δήμου Ξάνθης και με την πολύτιμη  βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

  • Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης
  • Τάτσιου Έλενα

*Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη και η είσοδος, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί μόνον με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως και μόνον σε όσους θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 πρωινές ώρες 09.00–14.00.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου