ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ξάνθη με εργάτη Αλβανικής καταγωγής στα Άβδηρα -Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε δυστυχώς στο Νομό μας και το ερώτημα βέβαια είναι αν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, καθώς προς το παρόν τουλάχιστον, κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες από το συμβάν.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, που δημοσιεύει αυτούσια η στήλη:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου Οικοδόμου, Αλβανικής καταγωγής, που έχασε τη ζωή του στα Άβδηρα της Ξάνθης Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, όταν καταπλακώθηκε από χώματα, κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών.

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα στον Νομό μας, και μάλιστα πάλι θανατηφόρο, που από τις αρχές του 2020 έχουν πάρει μορφή μάστιγας, δείχνοντας πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη του να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Το ατύχημα αποδεικνύει την σκληρή πραγματικότητα για τους μετανάστες στην χώρα μας, όπου το κυνήγι του μεροκάματου, η μαύρη εργασία, αποτελούν κανόνα, η έλλειψη δουλειάς και μέτρων ασφαλείας, οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

  • της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων
  • και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης»

-Απαίτηση λοιπόν της τοπικής κοινωνίας. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι!

(σ.σ. Και φυσικά υπάρχουν και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του άτυχου εργάτη που οφείλει να μας διαλευκάνει η αστυνομία που ήδη ξεκίνησε την προανάκριση).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου