ΥπΑΑΤ: Τις επόμενες ημέρες η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των αγροτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εντός των επομένων ημερών, με τις ΚΥΑ που θα εκδοθούν, θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των αγροτών με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της ενεργειακής κρίσης. Την δέσμευση αυτή πήρε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την συνάντησή του που είχε με τους εκπροσώπους των μπλόκων Προμαχώνα και Λευκώνα Σερρών.

  Στο μεταξύ, αίτημα για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών έχουν καταθέσει από τις αρχές της εβδομάδας οι εκπρόσωποι των αγροτών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μάλιστα, το σχετικό αίτημα μετέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι κλιμάκιο των αρμόδιων υπουργών θα συναντήσει την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων από την ερχόμενη Δευτέρα.

  Κατά τη συνάντηση οι παραγωγοί από τις Σέρρες έθεσαν α προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία έχουν ενταθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

  Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ισχύουν και εντός των επομένων ημερών, με τις ΚΥΑ που θα εκδοθούν, θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων, με στόχο να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πραγματικοί παραγωγοί.

  Παράλληλα σημείωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά για τις ελληνοποιήσεις θα συνεχιστούν συστηματικά και θα εντατικοποιηθούν.

  Μετά από συζήτηση πλέον των δύο ωρών ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει με πράξεις τους αγρότες μας. Όπως στάθηκε στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, έτσι και τώρα τους στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Συζητούμε μαζί τους. Οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για τους παραγωγούς μας».


Σε ό, τι αφορά την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Λάρισα, ο κ. Γ. Γεωργαντάς σχολίασε ότι «αν μη τι άλλο είναι ειρωνεία να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των αγροτών ο κ. Τσίπρας, όταν το μόνο που θυμούνται από αυτόν οι αγρότες είναι η βαριά φορολογία και η έλλειψη κάθε στήριξης».

  Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστας Μπαγινέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου