Πρόκληση: Ενώ η Τουρκία χρηματοδοτεί επιχειρήσεις στη Θράκη, η Ελλάδα μειώνει τα αναπτυξιακά κίνητρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια
Οπως αποκάλυψε χθες το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αύξησε το κεφάλαιο της Ziraat Bank, του μεγαλύτερου κρατικού δανειστή, κατά 21,8 δισεκατομμύρια λίρες (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

Ο Τούρκος Πρόεδρος και οι επιτελείς του ξεκινούν την πραγματική άλωση της Βαλκανικής και Ελληνικής Οικονομίας, αφού μέσω της Ziraat Bankasi, χρηματοδοτώντας τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη νότια Βουλγαρία, τη Θράκη και άλλες περιοχές στην ευρύτερη Βαλκανική χερσόνησο, όπου και το ενδιαφέρον της παράλληλης Τουρκικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ήδη έχουν ενημερωθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης που αναλαμβάνουν άμεσα πρωτοβουλία επαφών με τους επιχειρηματίες μουσουλμάνους που εδρεύουν στη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα νησιά της Κω και της Ρόδου.

Αντ’ αυτού;

Η Ελλάδα, δια του αρμοδίου Υπουργείου μειώνει τα ποσοστά επιδότησης στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου “Ελλάδα 2.0” και απαξιώνει εντελώς τους πλέον “εθνικά επικίνδυνους για την παράλληλη οικονομία της Τουρκίας”, Ξάνθη και Ροδόπη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τουρκική Τράπεζα “Ziraat Bankasi” να είναι ο πραγματικός ρυθμιστής της τοπικής οικονομίας.

ΦΟΡΟ-ΚΥΝΗΓΗΤΟ

Η Ελλάδα λοιπόν, απαντά με ΦΟΡΟ-ΚΥΝΗΓΗΤΟ τις επιχειρήσεις που υπάρχουν και λειτουργούν – όσες απέμειναν δηλαδή σε ελληνικοχριστιανικά χέρια – επιβάλλοντας παράλληλα αβάσταχτα πρόστιμα, χωρίς κανέναν οίκτο, χωρίς καμία ευκαιρία ρύθμισης, χωρίς κανένα δικαίωμα επανάκαμψης στην οικονομία.

Οι επιτελείς της ΑΑΔΕ έχουν αυστηρές εντολές να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις, και την παραμικρή παράβαση να την εξαντλούν σε πρόστιμα, με αποτέλεσμα είτε να κλείνουν οι επιχειρήσεις είτε να προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, χωρίς ουδείς να γνωρίζει την έκβαση των υποθέσεων αυτών.

“ΚΛΕΙΣΤΕΣ” ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Παράλληλα, οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, αν και διαφημίζουν διάφορα τραπεζικά προϊόντα και προπάντων την έγκριση δανείων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου κατά 80%, εντούτοις δεν δίνουν ούτε σέντς στις επιχειρήσεις, και το αντίθετο κλείνουν τους λογαριασμούς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και καταγγέλλουν αφειδώς τις συμβάσεις τους με τους πελάτες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, με την τεταμένη κρίση και την αύξηση του πληθωρισμού οι επιχειρήσεις να είναι στο χείλος του γκρεμού.

“ΔΙΕΞΟΔΟΣ” η ZIRAAT BANKASI;

Αν για τους Έλληνες Χριστιανούς επιχειρηματίες η έννοια “χρηματοδότηση” και υποστήριξη απο το κράτος είναι πλέον ΟΥΤΟΠΙΑ, για τους Έλληνες Μουσουλμάνους επιχειρηματίες είναι δεδομένο, όχι βέβαια απο πλευράς Ελληνικού Κράτους, αλλά απο πλευράς Τουρκικού Κράτους, αφού υποδηλώνοντας την “πίστη τους και την αφοσίωσή τους στη Μητέρα Πατρίδα”, τυγχάνουν άμεσης υποστήριξης και χρηματοδότησης απο την Τουρκική Τράπεζα “Ziraat Bankasi”.

Η Τράπεζα της Ελλάδας δηλώνει βεβαίως ότι όλα κινούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και οδηγίες, όμως οι πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου, όχι μόνο διαψεύδουν τη Διοίκηση τη ΤτΕ αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, όταν οι λογαριασμοί που υπάρχουν και τηρούνται στην Τράπεζα επι Τουρκικής Επικράτειας, αφορούν πελάτες που στην ουσία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τα δε ακίνητα που προσημειώνονται, είναι επίσης επι Ελληνικού εδάφους και έχουν ήδη μεταβιβαστεί ως “κύριο ενέχειρο δανεισμού” για την τουρκική τράπεζα απο την Κρατική Εταιρεία Ακινήτων της Τουρκίας, η οποία πλέον ελέγχει αυτούς τους τίτλους.

Πόσο σύννομο είναι να λειτουργεί αυτή η παράλληλα οικονομία και η Τουρκία να κατέχει τίτλους ελληνικών ακινήτων και μάλιστα σε υποθήκη δική της εντός της διοίκησής της;

ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Θα ήταν αξιοσημείωτο, εάν η Ελληνική Κυβέρνηση, δια των επισήμων εκπροσώπων της εξέφραζε την άποψή της για όλα όσα διαδραματίζονται στη Θράκη, εν πλήρη άγνοια ή ανοχή των ιθυνόντων, και να όλοι όσοι επαίρονται για την πολυπόθητη Ανάπτυξη της Θράκης, έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει σε τούτο τον τόπο.

Και να ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο, πριν οι ανόητοι μας κατηγορήσουν:

-Το ότι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι επιχειρηματίες, συνεργάζονται με την Τουρκική Τράπεζα “Ziraat Bankasi”, είναι αποτέλεσμα της ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, αναπτυξιακού και όχι μόνο χαρακτήρα, της εκάστοτε κυβέρνησης, απο το 2004 μέχρι και σήμερα, που οδήγησε την πλειονότητα αυτών στην “αγκαλιά” της Τουρκίας, όπως και πολλών Έλλήνων Χριστιανών επιχειρηματιών που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να βρουν “καταφύγιο” χρηματοπιστωτικό στην εν λόγω τράπεζα.

Αν το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, είχε τις σαφείς εντολές και τον προγραμματισμό για οικονομική πολιτική αναπτυξιακού χαρακτήρα στη Θράκη, καμία Τράπεζα Τουρκικών Συμφερόντων δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει!!!































Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου