Κλιματική αλλαγή: Προβλήματα θερμοπληξίας στα κατοικίδια – Ποιά είναι τα συμπτώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Γνωρίζαμε ότι οι σκύλοι παθαίνουν θερμοπληξία αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα θερμοπληξίας και άλλα κατοικίδια ζώα όπως οι γάτες, τα κουνέλια και τα ινδικά χοιρίδια.

Με δημοσίευση τους στην online επιθεώρηση «The Open Veterinary Journal» ερευνητές του Πανεπιστημίου Nottingham Trent αναφέρουν ότι αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι η κλιματική αλλαγή. Όπως αναφέρουν το πρόβλημα της θερμοπληξίας θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση τους σε ολοένα και περισσότερα είδη ζώων καθώς οι θερμοκρασίες στον πλανήτη αυξάνονται συνεχώς.

Τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα που εμφανίζουν θερμοπληξία είναι αναπνευστικά προβλήματα, λήθαργος, λιποθυμικά επεισόδια, στομαχικά προβλήματα, διάρροιες κ.α. Τα ζώα που συνήθως οι άνθρωποι κρατούν σε κλουβιά όπως τα κουνέλια, τα ινδικά χοιρίδια και τα κουνάβια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τις γάτες και τους σκύλους επειδή εγκλωβίζονται για πολλές ώρες μέσα σε περιορισμένο χώρο που αναπτύσσονται ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τις εξωτερικές.

«Υπάρχει μια παρανόηση όσον αφορά την θερμοπληξία στα κατοικίδια αφού όλοι πιστεύουν ότι αφορά μόνο τους σκύλους που εγκλωβίζονται μέσα σε αυτοκίνητα όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι κίνδυνοι θερμοπληξίας αφορούν και άλλα είδη ζώων. Όσοι διαθέτουν κατοικίδια όπως κουνέλια, κουνάβια και ινδικά χοιρίδια πρέπει να βρουν τρόπους ώστε η διαβίωση τους να γίνεται σε ανεκτές για αυτά συνθήκες θερμοκρασίας» αναφέρει η. δρ. Αν Κάρτερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας που μελέτησε στοιχεία από επισκέψεις ζώων σε κτηνιάτρους το χρονικό διάστημα 2013-2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου