80% επιδότηση ζήτησε ο Τσέπελης απο τη Μενδώνη! Για το 3όροφο Boutique Hotel που «ετοιμάζει» στην είσοδο της παλιάς πόλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δείτε για ποιο λόγο ο Τσέπελης «θυμήθηκε» και πήρε μαζί του τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη κι όχι την γραμματέα Σοφία Ψωμά!


ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ... ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!

*Και το ανέκδοτο της Χρονιάς...! Τσέπελης και Ζερενίδης πήγαν στον Χαρδαλιά να ζητήσουν το  στρατόπεδο Αναλογίδη για να το κάνουν «...υποδομή για... κακοποιημένες γυναίκες!!!»

-ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΝEΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ;!!!

*Τελικά είχε δίκαιο ο Λάκης Στυλιανίδης όταν έλεγε, «ένας Τσέπελης ίσον δέκα δημοτικοί σύμβουλοι!...» Δέκα Δήμαρχοι, θα ήθελε να πει! Έβαλε στο τσεπάκι ξανά και τον... Γιάννη Ζερενίδη!!!

Συναντήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Ζερενίδη, σε θέματα που αφορούν στον Δήμο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με δελτίο τύπου που μας έστειλε χθες η γενική γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία  Ψωμά.

Ωστόσο ο πρωταρχικός του σκοπός ήταν άλλος και γι’ αυτό μάλιστα τον συνόδεψε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης!!!

Το να καταφέρει να πάρει επιδότηση για το 3όροφο που ετοιμάζει στην είσοδο της Παλιάς Πόλης στο κτίριο του «Ψωμί και Σοκολάτα» που είχε επίσης αναπλάσει σχεδόν τζάμπα, εντάσσοντάς του ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο Leader, όταν επί παντοδυναμίας Σγουρίδη - ΠΑΣΟΚ και του Εβρίτη Υφυπουργού Απόστολου Φωτιάδη η παλιά Πόλη να γίνει... ξεχωριστός οικισμός!!! Ένα από τα μεγαλύτερα «ΠΡΑΣΙΝΑ» σκάνδαλα της εποχής εκείνης!!!!

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης,

«Την πρόταση για επιδότηση 80% των κτιρίων της Παλιάς Πόλης ώστε να μετατραπούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συγκεκριμένες δραστηριότητες (παντοπωλεία, καταστήματα ραπτικής, εργαστήρια λαϊκής τέχνης, κλπ) και με τον τρόπο αυτό να «αντέξουν» στον χρόνο, συζήτησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού»

-Πρόταση που στην ουσία....αφορά φυσικά το δικό του τεράστιο 3όροφο, του οποίου τα σχέδια μας παρουσίασε ο γνωστός διακοσμητής αρχιτέκτων Πέτρος Κονταρίδης!!! Σύμφωνα πάντα με το δελτίο του Δήμου Ξάνθης και αναφερόμενος πρωτίστως στο δικό του ΦΙΛΕΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ στην Παλιά πόλη, «όπως τόνισε στην Υπουργού Πολιτισμού ο Δήμαρχος, το μεγάλο κόστος που απαιτείται για τη συντήρηση και αναπαλαίωση των οικημάτων απαιτεί μια «νέα οπτική» ώστε ο ιστορικός οικισμός να συνεχίσει να επιτελεί τον διττό του σκοπό: να αποτελεί πόλο έλξης στο σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και, ταυτόχρονα να υπενθυμίζει το παρελθόν της ξεχωριστής μας πόλης».

Οικισμό που πρώτος φυσικά «κατακρεούργησε» ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης, αλλοιώνοντας τελείως την ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ της εισόδου της Π. Πόλης με το μαγαζί του ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ!!!! Στο οποίο κατήργησε ακόμη και το... πεζοδρόμιο, ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ αδίστακτα και είχε καταγγελθεί για όλες εκείνες τις παρανομίες, από την πρώην Προϊσταμένη Νεωτέρων Μνημείων κ.Διαγουμά, οι έγγραφες καταγγελίες της οποίας στην Εισαγγελία Ξάνθης, βρίσκονται ακόμη στο... χρονοντούλαπο της «ιστορίας» της παλιάς πόλης!

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΤΣΕΠΕΛΗ

Μάλιστα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης, ο Τσέπελης για να πάρει «επιδότηση» 80% για το... BOUTIGUE HOTEL, φρόντισε ακόμη και μέσα από τη διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, να το καταθέσει ως Δήμος Ξάνθης και ως πρόταση.

Διαβάστε την αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης:

«Δεν είναι σίγουρο ότι το  πρόγραμμα “ΔΙΑΤΗΡΩ” μπορεί να περικλείσει το αίτημα για την Παλιά Πόλη, γι’ αυτό επιμένουμε στην επιδότηση του 80% ώστε τα συγκεκριμένα οικήματα να γίνουν λειτουργικά, δημιουργώντας οικογενειακές επιχειρήσεις που θα αποδίδουν οικονομικό όφελος όχι μόνο στη νέα γενιά ιδιοκτητών τους, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Τσέπελης (σ.σ. Στην Υπουργό Πολιτισμού....) και υπενθύμισε ότι αυτή ήταν και η πρόταση του Δήμου μας προς την Διακομματική Επιτροπή Ανάπτυξης για την Θράκη, κατά την επίσκεψη της προέδρου της, Ντόρας Μπακογιάννη, στην Ξάνθη, τον Σεπτέμβριο του ’20. "

(σ.σ. Πρόταση του... εαυτού του και πρωτίστως των προσωπικών του συμφερόντων…!).

Υπογράμμισε, μάλιστα ότι το ευαίσθητο «καθεστώς» που απορρέει από τον χαρακτηρισμό ενός κτιρίου ως διατηρητέο, οδηγεί πολλές φορές, όπως έχουμε διαπιστώσει στην ερήμωση και τελικά στην κατάρρευση πολλών από αυτών. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο για την Παλιά Πόλη».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΜΕ ΖΕΡΕΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το ότι ο Δήμαρχος Τσέπελης μετά την επίσκεψη  των εργολάβων Τριμίτζιου και Μιχάλη Αμοιρίδη στην καμένη καπναποθήκη, επισκέφθηκε και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Θρακικής Τεχνικής και Παράδοσης, όχι όμως μαζί τους αλλά με τον... Γιάννη Ζερενίδη.

Ιδού και η συνέχεια του δελτίου τύπου του δήμου Ξάνθης:

«Ακολούθησε η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κωνσταντίνο Φίλη, σχετικά με τη συντήρηση του «Π». Να σημειωθεί ότι η αναπαλαίωση έχει «μοιραστεί» μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου Ξάνθης. Ο κ. Τσέπελης επισήμανε ότι η Περιφέρεια αυτήν την περίοδο θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα, γι’ αυτόν τον σκοπό και σημείωσε ότι έχουν ήδη επισπευστεί οι διαδικασίες ώστε και ο Δήμος να τύχει της χρηματοδότησης που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο και να αποδοθεί αυτό το «πολιτιστικό στολίδι» της πόλης στους δημότες του».

-Μέσα σε όλα...γιατί όμως να πάει με τον Ζερενίδη κι όχι με τον...εργολάβο του Ιδρύματος Στάμο Τριμίτζο; Ιδού η απορά...

ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ ΣΤΟΝ... ΧΑΡΔΑΛΙΑ 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ!

Και η κατάληξη  του δελτίου τύπου για το «δίδυμο» Τσέπελης-Γιάννης Ζερενίδης:

«Τέλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Ζερενίδης «συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στον οποίο τέθηκε το ζήτημα του στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη, όπου η δημοτική αρχή σχεδιάζει να δημιουργήσει μια υποδομή για Άτομα με Αναπηρίες αλλά και για κακοποιημένες γυναίκες.

Με την επισήμανση, ότι ο Δήμος πληρώνει ενοίκια για υποδομές που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε: «Ζητήσαμε να ισχύσει η αρχή της ανταποδοτικότητας και καλέσαμε τον υπουργό να δει θετικά το αίτημα της μη καταβολής ενοικίων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών, η δημοπράτηση και η υλοποίηση του έργου», σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος έχει παραχωρήσει δωρεάν 700 στρέμματα στον Στρατό.

«Ορθώς πράξαμε, ωστόσο και ο Στρατός θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους ΟΤΑ, με τρόπο ανάλογο, όπως δηλαδή αρμόζει στους πιο στενούς, τους πιο υποστηρικτικούς συνεργάτες του, όλα αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τσέπελης!

-Τώρα μάλιστα... στο  Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Σταυρούπολη θα κάνουν .... Τσέπελης και Γιάννης Ζερενίδης, «...υποδομή για... κακοποιημένες γυναίκες!!!».

Θού Κύριε Φυλακή τω στόματί μας...! Ο νούς τους είναι τι θα "προλάβουν" μέχρι το τέλος της θητείας τους!!!

(σ.σ. Περιμένω να δω τις αντιδράσεις του Τσεγγελίδης, που για άλλο σκοπό προόριζε το....Στρατόπεδο της Σταυρούπολης...)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου