Άρση ή παράταση μέτρων; Εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια


Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει η Κυβέρνηση για άρση ή παράταση των μέτρων τα οποία ισχύουν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έχουν ημερομηνία λήξεως την Κυριακή.

Η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας, όπως τον αριθμό των νέων κρουσμάτων αλλά και την επιβάρυνση του ΕΣΥ και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άρση κάποιων περιορισμών από τη Δευτέρα ή θα τους παρατείνει για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνητικοί κύκλοι  είναι προβληματισμένοι και δεν βιάζονται να χαλαρώσουν τα μέτρα αφού ήδη από χθες που άνοιξαν τα σχολεία έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 25.000 κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως είναι αναμενόμενο τα κρούσματα που περιμένουν να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη 11/1/2022 θα σημειώσουν νέο μαύρο ρεκόρ αφού θα συμπεριληφθούν και τα κρούσματα των σχολικών δομών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις για τα μέτρα. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής, κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Τα σενάρια πάντως αναφέρουν οτι ίσως υπάρξει μερική χαλάρωση των μέτρων αφού, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα το πρωί, ότι κάποιοι περιορισμοί ελήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο και η κυβέρνηση θα συζητήσει με την Επιτροπή για το εάν χρειάζεται να παραταθούν.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι μπαίνει και η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, μετά τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς να μεταβάλλεται ωστόσο καμία άλλη από τις απαγορεύσεις που ισχύουν.

Το μόνο σίγουρο δηλαδή είναι ότι θα παραμείνει το ωράριο έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση των ορθίων, αλλά και τα έξι άτομα ανά τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου