Microsoft: Αλλαγές στα Windows 11

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τα Windows 11 έκαναν το ντεμπούτο τους τον Οκτώβριο και η Microsoft συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες βελτίωσής τους, ανακοινώνοντας τώρα μερικές σημαντικές αλλαγές για την Έναρξη.

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες παραπονιούνται για τα γιγαντιαία βήματα προς τα πίσω που έχουν κάνει τα Windows 11 όσον αφορά τη χρηστικότητα. Προσωπικά, αυτό που ακόμη δε μπορώ να αποδεχθώ είναι η αφαίρεση της drag ‘n’ drop λειτουργίας στα ανοιχτά προγράμματα μέσω της έναρξης. Δυστυχώς αυτό το χαρακτηριστικό δε θα έρθει ούτε με το νέο update που ανακοινώθηκε μόλις για τους Windows Insiders.

Ωστόσο, η εταιρία λύνει ένα άλλο πρόβλημα της Έναρξης που βασάνιζε πολλούς: Τον αριθμό των Pinned προγραμμάτων. Μέχρι τώρα μπορούσαν να φιλοξενηθούν μόνο 18 προγράμματα, με το υπόλοιπο μισό της Έναρξης να καταλαμβάνει μια ενότητα προτεινόμενων αρχείων. Αντιθέτως, στα Windows 10 το ύψος της έναρξης ήταν προσαρμόσιμο, υπήρχαν υποφακέλοι και πολλές ακόμη επιλογές που διευκόλυναν τους χρήστες.

Για να απαντήσει, λοιπόν, στα παράπονα, η Microsoft θα φέρει δύο ακόμη επιλογές. Έτσι, σύντομα θα μπορείτε να επιλέξετε πόσο χώρο αφιερώνει η Έναρξη στις προτάσεις και πόσο στα pins σας, όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί.

Συγχρόνως, η επερχόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος θα φέρει ξανά το ρολόι στην γραμμή εργασιών για όλες τις οθόνες, κάτι που βασάνιζε τους κατόχους multi-monitor setups, αναγκάζοντάς τους να εγκαταστήσουν third-party προγράμματα όπως το ElevenClock.

Τέλος, αλλαγές έχουν γίνει και στην εφαρμογή των ρυθμίσεων, αφού περισσότερες επιλογές από το παραδοσιακό Control Panel έρχονται πλέον στα Settings, όπως για παράδειγμα τα network discovery, File & printer sharing και public folder sharing

Πηγή: unboxholics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου