Πόσο νερό πρέπει να πίνω ημερησίως;

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Η συχνή κατανάλωση νερού αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα βήματα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το νερό είναι ένα πολύτιμό αγαθό πολύ σημαντικό για την υγεία μας και συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργιά του οργανισμού μας. Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε όμως ποια είναι η ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, ώστε να εφοδιάσουμε σωστά τον οργανισμό μας.

Παρακάτω θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά για το πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως καθώς και από ποιους παράγοντες επηρεάζεται και καθορίζεται η ποσότητα αυτή.

Ημερήσια κατανάλωση νερού και παράγοντες που την καθορίζουν

Συνήθως διαβάζουμε και οι ειδικοί επισημαίνουν πως 8 με 10 ποτήρια νερό είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως. Αυτό όμως είναι πολύ γενικό καθώς και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα νερού που καλό είναι να καταναλώνουμε μέσα στη ημέρα μας.

Οι βασικότεροι παράγοντες είναι το φύλο, η ηλικία, το βάρος, η σωματική δραστηριότητα και άσκηση και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Ανάλογα με αυτούς τους παράγοντες καθορίζεται και η ιδανική ποσότητα νερού προς κατανάλωση. Οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται και είναι σημαντικό αν θέλουμε να λάβουμε όλα τα ευεργετικά οφέλη του να τους λάβουμε υπόψη μας.

Οι ειδικοί και διατροφολόγοι μέσα από έρευνες που έχουν διεξάγει αναφέρουν ότι η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών είναι 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους ενήλικους άνδρες. Τα παιδιά καθώς και άτομα με έντονη σωματική δραστηριότητα σαφώς και πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο νερό για να διατηρούν καλά ενυδατωμένο το σώμα τους καθώς χάνουν πολλά υγρά κατά την άσκηση. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως το νερό σας θα πρέπει να είναι καθαρό υγιεινό, απαλλαγμένο από χλώριο, βαρέα μέταλλα και όλα τα άλλα χημικά και αυτό μπορείτε να το επιτύχετε με ειδικά και αξιόπιστα πιστοποιημένα φίλτρα νερού. Εξαιρετική λύση για πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι της Camelot και αυτό από προσωπική χρήση το αναφέρουμε.

Διατροφή και ροφήματα

Επίσης το νερό είναι πολύ σημαντικό κατά την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης διατροφής, όπως μιας πλούσιας σε φυτικές ίνες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και καλό είναι να καταναλώνετε αρκετό φιλτραρισμένο υγιεινό νερό. Αν επίσης θέλετε να χάσετε βάρος, η συχνή κατανάλωση καθαρού νερού συμβάλει στην αντιμετωπίσιμη του αισθήματος της πείνας. Ενώ αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα νεφρά σας καλό είναι να καταναλώνετε αρκετό φιλτραρισμένο καθαρό νερό μέσα στην ήμερα σας.

Επιπλέον, θα πρέπει είναι να αναφερθούμε και σε αλλά ροφήματα που μπορεί να καταναλώνετε ημερησίως και να περιέχουν το νερό ως βάση τους. Φυσικά και αυτά πρέπει να προσμετρηθούν καθώς ενισχύουν και ενυδατώνουν επίσης τον οργανισμό σας. Αν για παράδειγμα καταναλώνετε τρεις κούπες τσάι έχετε πιει αρκετό νερό συνδυαστικά με τα ημερήσια ποτήρια νερού που σας αναλογούν βάσει των άνωθεν συστάσεων.

Θερμοκρασία και εποχές του έτους

Σημαντικοί παράγοντες επίσης που επηρεάζουν την ποσότητα νερού που καλό είναι να καταναλώνετε ημερησίως είναι και η θερμοκρασίες στις οποίες είστε εκτεθειμένοι. Αν είστε κρυωμένοι και έχετε πυρετό ή και άλλα θέματα με το στομάχι σας είναι καλό να καταναλώνετε πολλά υγρά.

Αναφορικά με τις εποχές του χρόνου, γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς οι ίδιοι πως το καλοκαίρι καταναλώνουμε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έκθεσης μας στο ήλιο πολύ παραπάνω νερό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να κρατήσουμε καλά ενυδατωμένο τον οργανισμό μας και δροσερό το σώμα μας. Τους χειμερινούς μήνες όμως πολύ συχνά ξεχνάμε να πίνουμε νερό πράγμα που δεν κάνει καλό στον οργανισμό μας καθώς και στο δέρμα μας που εκδηλώνει σημάδια ξηροδερμίας.

Ελπίζουμε με τις παραπάνω πληροφορίες να ενημερωθήκατε κατάλληλα για το πόσο  νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου