«Σχολεία Χωρίς Βία» μέσα από το πρόγραμμα «Schools for Change»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Περισσότεροι από 30.000 μαθητές και μαθήτριες , 2.000 εκπαιδευτικοί και συνολικά 250 σχολεία έχουν συμμετάσχει την τελευταία δεκαετία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και δράσεις του προγράμματος «Schools for Change» που έχει στόχο «ένα περισσότερο δημοκρατικό σχολείο».

Τα αποτελέσματα των 10 χρόνων υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «Schools For Change» παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε  το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για την Οικολογία, το Ρατσισμό, την Ειρήνη και τη Μη-Βία «Αντιγόνη», με την υποστήριξη του Γραφείου Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

Όπως εξήγησε η Αθανασία Τέλλιου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων και εκπαιδεύτρια στην «Αντιγόνη», το πρόγραμμα  υλοποιείται από την «Αντιγόνη», σε συνεργασία με το Γραφείο Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας από το 2012, με στόχο τη βιωματική επιμόρφωση μαθητών και μαθητριών και εκπαιδευτικών στις αρχές του δημοκρατικού σχολείου, στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

«Αυτό που μας ζητούσαν περισσότερο από τις σχολικές κοινότητες ήταν η διαμεσολάβηση σε ζητήματα σχολικού εκφοβισμού και βίας» ανέφερε η κ.Τέλλιου. Μεταφέροντας μάλιστα την εμπειρία της ως διαμεσολαβήτρια, η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Περαίας Αννα- Μαρία Ασλάνογλου τόνισε ότι της δίνει «συναισθήματα δικαίωσης και ικανοποίησης» σχολιάζοντας πώς όσα έμαθε από τη διαμεσολάβηση, θα της είναι πολύτιμα «όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο υπόλοιπο της ζωής».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου