Στο τραπέζι πλέον το lockdown για τους ανεμβολίαστους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Μετά τον Θάνο Πλεύρη και ο Μάκης Βορίδης άνοιξε… διάπλατα το παράθυρο για να επιβληθεί lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες, στα πρότυπα της Αυστρίας.

Το γενικό lockdown δεν συζητείται ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Μάκης Βορίδης, αλλά δεν απέκλεισε οι περιορισμοί να ισχύσουν μόνο για τους ανεμβολίαστους. «Είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα», είπε, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως «οποιοδήποτε μέτρο κι αν χρειαστεί, όσο περιοριστικό κι αν είναι που αφορά ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί η κυβέρνηση, θα το πάρει» και ότι «δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων και περιορισμών τους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες».

Στην περίπτωση που αποφασιστεί το ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα μόνο στα φαρμακεία, ενώ και στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων ενδέχεται να απαιτείται rapid test για την είσοδό τους. Παρ’ ότι το θέμα έχει αρκετές δυσκολίες, όπως αναγνωρίζουν και κυβερνητικά στελέχη, θεωρείται βέβαιο ότι εφόσον χρειαστεί το μέτρο θα εφαρμοστεί.

Για να αποκλείσει το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι, τη στιγμή που εμβολιασμένοι νοσούντες και ενδεχομένως καταλήγοντες  χωρίς βαριά υποκείμενα νοσήματα είναι το 0,4% του συνόλου.

Για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είναι κάτι που ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι αλλά πάντα εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των υπαλλήλων με το κοινό και δεν εξετάζεται γενικώς στο σύνολο.

Ερωτηθείς για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε την 51χρονη αρνήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που τελικά έχασε τη ζωή της γιατί δεν ήθελε να διασωληνωθεί, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 105 του υπαλληλικού κώδικα και ο πειθαρχικός του προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να τον θέσει άμεσα σε αναστολή. Ακολούθως θα συνεδριάσει το πειθαρχικό εντός εξαμήνου για να επικυρώσει την αναστολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη πως για τον συγκεκριμένο υπάλληλο τρεις υποθέσεις έχουν φτάσει στο πειθαρχικό. Μια υπόθεση εκκρεμεί και δύο είναι απαλλακτικές. Επίσης πρόσθεσε πως εξ όσων γνωρίζει έχει συνταχθεί και ποινική δικογραφία για την υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου