Με πολεμικά ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακάμψει ο Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σταθερή μείωση των ποσοστών του κόμματός του και της δικής του δημοτικότητας, ο πρόεδρος Ερντογάν προσπαθεί να προσελκύσει τα περίπου 6 εκατομμύρια νέων ψηφοφόρων που τον αμφισβητούν.

Σε προβολή πολεμικού ντοκιμαντέρ που έγινε χθες βράδι στο νέο Μουσείο της Τροίας, στα Δαρδανέλια σε ακροατήριο νέων από τις 81 επαρχίες, ο πρόεδρος Ερντογάν πρόβαλε το έργο που έγινε τα 19 χρόνια της θητείας του, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της αντιπολίτευσης ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι  “αν ο λαός μάς πει πηγαίνετε στο καλό και έρθουν οι επόμενοι, τότε ας γκρεμίσουν ό,τι εμείς χτίσαμε”.

Στην ίδια όμως ομιλία αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των ρωσικών S-400, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για νέα αγορά Σ400 «Οι ΗΠΑ λένε να τους επιστρέψετε. Τους είπαμε, γιατί να τούς επιστρέψουμε; Μάς τούς δώσατε εσείς και δεν τούς παραλάβαμε;. Θα φροντίσουμε για τον εαυτό μας. Μια τέτοια προσφορά μάς ήρθε από τους Ρώσους, την πήραμε από εκεί. Εσείς δίνετε; Δεν το έκαναν. Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια για τα F-35, αλλά τα F-35 δεν μάς δόθηκαν. Τώρα, έρχονται κάποιες νέες προσφορές και θα  δούμε τι θα γίνει.»

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου