Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων: “Σε άτυπο lockdown ξανά η εστίαση”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 «Τα προβλήματα που δημιουργούνται θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων» 

Η εστίαση μπαίνει πλέον στον κύκλο του lockdown, εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), σύμφωνα με ανακοίνωσή της για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε απόψε η κυβέρνηση, με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης καθώς τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία προβλέπουν rapid test και για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων της εστίασης, δημιουργούν νέα δεδομένα και περιορίζουν σημαντικά, με βάση τη μέχρι σήμερα εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την πελατειακή βάση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Έτσι από το μίνι lockdown η αγορά της εστίασης μπαίνει πλέον στον κύκλο του lockdown», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τα εν λόγω μέτρα «αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος» και «δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων».

«Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», υπογραμμίζει η ΠΟΕΣΕ.

Για την ΠΟΕΣΕ, «η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος που παρέμενε κλειστός για μήνες και συσσώρευσε χρέη και ζημίες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία τονίζει πως «τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες αλλά και τους εργαζομένους του κλάδου να εμβολιαστούν, όμως συνεχίζει να εμμένει στην ανάγκη η κυβέρνηση να στηρίξει με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα τις επιχειρήσεις όπως:

Αξίζει να αναφερθεί πως με ιδιαίτερο προβληματισμό υποδέχθηκαν τις νέες παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και φορείς του εμπορίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου