H ΔΕΥΑΞ στο ΕΔΩΛΙΟ! Οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ από το 2006-2021, για τις «τόγκες» στη ΔΕΥΑ Νέστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

-ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!

  εξωδικαστικός συμβιβασμός του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη  Καμαρίδη παρά τις ενστάσεις του Γιαλάογλου και η δικαίωση της ΔΕΥΑ Νέστου και της ΑΑΔΕ άνοιξαν τους Ασκούς του Αιόλου με την απόφαση 151/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης

-ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ:

Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης με κατηγορούσα ενώ βρισκόταν η επιχείρηση σε αντιδικία με τη ΔΕΥΑ Νέστου, ότι «είχα αφήσει... τόγκες και δεν πλήρωνα! Πρώτα έκανε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και μετά τον... ψήφισαν στο Δ.Σ.!!! 

......

ΔΕΥΑ Ξάνθης: Με… «τόγκες», δικαστικές εκκρεμότητες, κακοτεχνίες και παράπονα πολιτών η «σκυτάλη» στη νέα διοίκηση, έγραφε ο αδελφός του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ στις 10 Σεπ. 2019, φτάνοντας μάλιστα να αποκαλύπτει και προσωπικά δεδομένα της επιχείρησης, σύμφωνα με τα οποία «Η Δ.Ο.Υ Ξάνθης δέσμευσε το ΑΦΜ της επιχείρησης λόγω χρεών!»


«Προίκα» με… χρέη και δικαστήρια φαίνεται πως αφήνει τελικά η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης στους νέους διοικούντες, καθόσον οι οφειλές της δημοτικής επιχείρησης μόνο στην αντίστοιχη επιχείρηση του Δήμου Νέστου ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ, σημείωνε ο Τ.Κ. αναφέροντας και το παρακάτω story της υπόθεσης που εμφανώς υποστήριζε τα συμφέροντα της ΔΕΥΑ του Δήμου Νέστου καθώς όπως αποκαλύψαμε στη συνέχεια, «ο νυν Πρόεδρος της επιχείρησης Ιπποκράτης Καμαρίδης ήδη πριν αναλάβει επίσημα νέος Πρόεδρος, είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη» και είχαν συμφωνήσει σε...εξωδικαστικό συμβιβασμό –γιατί στο μεταξύ η ΔΕΥΑΞ Ξάνθης είχε καταφύγει στα δικαστήρια!!!!

Ιδού αναλυτικότερα και το story της εφημερίδας του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ όπως ακριβώς αποτυπώνονταν στο φύλλο της 10 Σεπτεμβρίου 2019.

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ως γνωστόν ένα μεγάλο μέρος της Ξάνθης υδροδοτείται από τις πηγές του Παραδείσου, διαχειριστής των οποίων είναι η αντίστοιχη ΔΕΥΑ του Δήμου Νέστου.

Τον τελευταίο καιρό, η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ αποφάσισε να καταγράφει και να κοστολογεί- τιμολογεί τους τεράστιους όγκους ύδατος τους οποίους λαμβάνει η ΔΕΥΑΞ, η οποία φυσικά με την σειρά της τους χρεώνει με υπερπολλαπλάσια ποσά στους Ξανθιώτες καταναλωτές.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που απέστειλε η ΔΕΥΑΝ στην αντίστοιχη ΔΕΥΑ της Ξάνθης ύψους περίπου 200.000 ευρώ πληρώθηκαν κανονικά, κάτι που δεν έγινε όμως με τους τελευταίους τρεις λογαριασμούς από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2019.

Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης πληρωμής (εξηγείται παρακάτω) ήταν να βεβαιώσει η ΔΕΥΑ Νέστου την οφειλή στην ΔΟΥ Ξάνθης, η οποία ΔΟΥ με την σειρά της προέβη στην δέσμευση του ΑΦΜ της ΔΕΥΑΞ με ότι αυτό συνεπάγεται για την πιστοληπτική ικανότητα, αλλά και την περαιτέρω οικονομική ρευστότητα στην δημοτική επιχείρηση της Ξάνθης!

Η «Θ» αναζήτησε τον απελθόντα πρόεδρο της επιχείρησης κο Σδρέβανο τηλεφωνικά, πλην όμως ο ίδιος τον τελευταίο καιρό δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις συνεργατών της «Θ» αν και γνωρίζει τα τηλεφωνικά μας νούμερα.

Η «Θ» όμως απευθύνθηκε και στον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΞ κο Λεπίδα, ο οποίος μας παρέπεμψε γι’ αυτά τα θέματα στον… νομικό σύμβουλο της επιχείρησης ο οποίος «τα ξέρει καλύτερα»!

Το ερώτημα, πως είναι δυνατόν ο γενικός διευθυντής μιας επιχείρησης να μην γνωρίζει τα περί δέσμευσης του ΑΦΜ της εταιρείας και να το γνωρίζει ο νομικός σύμβουλος, είναι φυσικά ένα ερώτημα το οποίο προς το παρόν τουλάχιστον παραμένει αναπάντητο…

(ΘΡΑΚΗ 17-9-2019)

-Ποια ήταν η ενδιαφέρουσα συνέχεια; Μα ο Λεπίδας κατά του οποίου άφηνε ο αδελφός Τ.Κ αιχμές την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, στην συνέχεια (και μέχρι σήμερα...), έγινε και παραμένει ο εξ’ απορρήτων του αδελφού του Προέδρου Ιπποκράτη Καμαρίδη!!!

Ο δε Νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ Στέργιος Γιαλάογλου, επί χρόνια πολέμιος και αντίδικος του «Μ», μετά τη συνάντηση Ιπποκράτη και Τενη Καμαρίδη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου, στην ταβέρνα «Σταθμός», μπήκε στο στόχαστρο του ...νέου Προέδρου που  δεν απαντούσε ούτε στα email για τις σοβαρές δικαστικές αντιδικίες που είχε η επιχείρηση της Ξάνθης!!!!

 (σ.σ. Θέματα φυσικά που κατά καιρούς αποκαλύψαμε...και για τα οποία ενημερώθηκε στη συνέχεια και ο Φάνης Παπαδάκης της αντιπολίτευσης...)

Μέχρι που αποκαλύφθηκε από ανακοίνωση (!) του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Νέστου ότι επήλθε...εξωδικαστικός συμβιβασμός που ωστόσο έγινε ανάμεσα σε...δυο πρόσωπα, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, ΧΩΡΙΣ καν την ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ του Διοικητικού συμβουλίου του!!!

 Κάτι που έγινε μήνες μετά....αν θυμόμαστε καλά και σύμφωνα και με τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου.

Η ΔΕΥΑΞ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Οι εξελίξεις ωστόσο υπήρξαν ραγδαίες –κάτι που επισημάναμε ευθύς εξ’ αρχής, καθώς στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ξάνθης,  εξεδόθη η με αριθμό 151/2021 (αριθμός κατάθεσης αίτησης 127/2021) του Μονομελούς δικαστηρίου Ξάνθης-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ από την δικαστή Αικατερίνη Λούδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, η απόφαση που δικαίωνε πανηγυρικά τον Δήμο Νέστου και το Ελληνικό Δημόσιο (ΑΑΔΕ), με αποτέλεσμα ο μεν Δήμαρχος Νέστου και Πρόεδρος Σάββας Μιχαηλίδης να πανηγυρίζει με τους δυο νομικούς του, η δε ΔΕΥΑΞ να κάθεται πλέον στο εδώλιο (σ.σ. Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση 151/2021) και να καλούνται απο χθες από την Εισαγγελία Ξάνθης και οι τρεις Πρόεδροι (νυν και πρώην) με τα διοικητικά τους συμβούλια στη ΔΕΥΑΞ από τα έτη 2006 μέχρι και τις  9 Ιουνίου 2021 που συνεδρίασε το δικαστήριο!!!

Μάλιστα το δικαστήριο επιδικάζει χρηματική αποζημίωση σε βάρος της ΔΕΥΑΞ ύψους 658.017.67 ευρω που ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι πολύ υψηλότερο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πάνε για  ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ πολλοί απο αυτούς που ήδη κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί για πράγματα που το πιο πιθανό είναι,  να ψήφιζαν ναι μεν....αλλά να μην ΓΝΩΡΙΖΑΝ!!!

Και με ιδιαίτερα επιβαρυντική αυτήν την στιγμή τη θέση του νυν Προέδρους της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη και των μελών του Δ.Σ. που ψήφισαν και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και όλες τις αποφάσεις του, καθώς η δικαστής που έκρινε την υπόθεση στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «με την με αριθμό 62/26-3-2021 το ΔΣ. της ΔΕΥΑΞ (σ.σ. Δια περιφοράς συνεδρίαση), ανακάλεσε την 149/2019 απόφασή του!!!!  Δηλαδή δυο χρόνια...μετά (!.... Ισχυρισμός ωστόσο που κρίθηκε ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΣ από τη δικαστή!!!

Μάλιστα η δικαστής αφού με την απόφασή της δικαιώνει τη ΔΕΥΑ Νέστου (και το δημόσιο), αναφέρει στην απόφασή της τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων,

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αίτηση

ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ τα δικαστικά έξοδα μεταξύ των διαδίκων.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τη διαβίβαση στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, επιμελεία  της Γραμματέως του δικαστηρίου αυτού, σε επικυρωμένα αντίγραφα, άπαντα τα έγγραφα της δικογραφίας για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Κρίθηκε αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στη Ξάνθη σε έκτακτη και δημόσια στο ακροατήριό του συνεδρίαση στις 22-6-2021!!!

Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ

 

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ –ΤΙ ΛΕΝΕ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

  1.Μετά λοιπόν την δικαίωση ΑΑΔΕ και ΔΕΥΑ Νέστου στα ασφαλιστικά μέτρα της ΔΕΥΑΞ και την απόφαση 151.2021 κάποιοι κινδυνεύουν να καθίσουν στο σκαμνί για σοβαρά κακουργήματα. Ποιοι θα είναι αυτοί; Θα φανεί από την προκαταρκτική που ξεκινάει με τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις ανωμοτί καταθέσεις τους στις 26 Νοεμβρίου 2021. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο αριθμός τους αγγίζει τους 35 και πλην των πρώην και νυν Προέδρων Μανώλη Τσέπελη, Μαρίνου Σδρέβανου και (νυν) Ιπποκράτη Καμαρίδη, θα καταθέσουν και όλα  τα μέλη του Δ..Σ που ψήφισαν τις αποφάσεις τους.

Ήδη απο χθες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο νυν Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ που δια...Περιφοράς, ψήφισε όλες τις εισηγήσεις του Προέδρου.  

 2. Από τα πρακτικά της απόφασης, είναι εμφανές ότι ο   εξωδικαστικός συμβιβασμός του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη  Καμαρίδη παρά τις ενστάσεις του νομικού της εταιρείας Στέργιου Γιαλάογλου και η δικαίωση της ΔΕΥΑ Νέστου και της ΑΑΔΕ,  άνοιξαν τους Ασκούς του Αιόλου με την απόφαση 151/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, καθώς η με αριθμό 62/26-3-2021 του ΔΣ. της ΔΕΥΑΞ (σ.σ. Δια περιφοράς συνεδρίαση), ανακάλεσε ναι μεν μετά...δυο χρόνια την απόφαση 149/2019, ωστόσο απορρίφθηκε ο ισχυρισμός αυτός.

 3.Απο την άλλη κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο  νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης όπως είπε στις πρώτες δηλώσεις του και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος μετά το κλητήριο θέσπισμα που πήρε και ο ίδιος, «με κατηγορούσε ενώ βρισκόταν η επιχείρηση σε αντιδικία με τη ΔΕΥΑ Νέστου, ότι «είχα αφήσει... τόγκες και δεν πλήρωνα! Πρώτα έκανε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και μετά τον... ψήφισαν στο Δ.Σ.!!! Και στο τέλος, συμφώνησε και εναρμονίστηκε με τις δικές μου αποφάσεις και ενέργειες...».

Κι έπεται και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου