Ελεγχόμενος ο πληθωρισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Ελλάδα κατέγραψε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μήνα Οκτώβριο, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στην Ελλάδα εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο του 2020 αυξήθηκαν κατά 2,8%, σαφώς χαμηλότερα από τον μέσο όρο πληθωρισμού στην ΕΕ, που ανέρχεται στο +4,4%.

Σημειώνεται, δε, πως σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών ήταν μεγαλύτερος τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Άλλωστε, σημαντικές αυξήσεις κατεγράφησαν στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ένωσης. Στη Γερμανία ο πληθωρισμός ανήλθε στο 4,6%, στη Γαλλία και την Ιταλία στο 3,2%, και στην Ισπανία στο 5,4%. «Πρωταθλήτρια» η Λιθουανία, όπου το σχετικό ποσοστό άγγιξε το 8,2%.

Μάλιστα, η ενέργεια να διαδραματίζει σταθερά κομβικό ρόλο στις ανατιμήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αυξήθηκε κατά 23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, σε μία ακόμα υπενθύμιση ότι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. Η αντίστοιχη αύξηση τον Σεπτέμβριο ήταν 17,6%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου